Goudprijs stijgt naar hoogste punt in 11 maanden na nieuwe zorgen over Noord-Korea RSS Feed

01-09-2017

De goudprijs is deze week opnieuw naar een hoogtepunt gestegen en is zelfs door de grens van USD 1.300 per troy ounce heen gebroken. De goudprijs noteert momenteel USD 1.323,6 per troy ounce, het hoogste punt in 11 maanden. Directe aanleiding is dat beleggers een safe haven zoeken nu de spanningen omtrent Noord-Korea weer hoog zijn opgelopen. Goud is immers een waardevast edelmetaal dat beleggers van oudsher aangrijpen als de financiƫle markten erg turbulent dreigen te worden.

Noord-Korea schoot deze week een raket over Japan heen, een teken dat het land van dictator Kim Jong-Un alles behalve terugdeinst na recente waarschuwingen en maatregelen van de VN Veiligheidsraad. Beleggers verwachten dat Trump zich niet veel langer zal laten provoceren en vrezen dat de situatie binnen niet al te lange tijd zal escaleren.

Analisten willen de stijging van de goudprijs toch niet alleen wegwuiven als een tijdelijke vlucht naar veilige beleggingen. Er zijn veel fundamentele factoren die een hogere goudprijs rechtvaardigen. De verwachting is dat de goudprijs niet snel meer terug zal zakken naar USD 1.200, maar eerder de ingeslagen weg omhoog zal vervolgen.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

gold-price

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Goud, goudprijs, Michael Gielkens, SGA