Koperprijs bereikt hoogste punt in drie jaar RSS Feed

01-09-2017

De koperprijs heeft gisteren het hoogste punt in drie jaar tijd bereikt. De prijs van het basismetaal is in augustus met 7,5% gestegen. Oorzaak was de beter dan verwachte cijfers over de Chinese economie. Analisten hadden ingeschat dat de PMI productie inkoopmanagersindex in augustus iets zou dalen, van 51,4 naar 51,3. De inkoopmanagersindex echter was positiever met een notering van 51,7. Een PMI van boven de 50 betekent groei, een PMI beneden de 50 betekent krimp.

De Chinese productiesector toont een stabiele groei door toenemende uitgaven in de Chinese infrastructuursector en een herstel van de export. De positieve verrassing in augustus werd vooral veroorzaakt door een verdere groei van de productiesector en een stijging in nieuwe orders als gevolg van toenemende binnenlandse vraag.

Analisten en zelfs kopermijnbouwbedrijven waarschuwen echter dat de koperprijs in korte tijd wel erg hard is gestegen, en temperen verwachtingen enigszins. Hoewel de middel-lange en lange termijn vraag naar koper fors zal stijgen, is de koperprijs na de recente opmars wellicht iets te hard van stapel gelopen.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

copper

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, koper, Michael Gielkens, SGA