Sprott Resource Holdings publiceert tweedekwartaalcijfers RSS Feed

02-08-2017

Het Noord-Amerikaanse Sprott Resource Holdings Inc. (TSX: SRHI) heeft de cijfers bekend gemaakt over het tweede kwartaal van 2017. Het bedrijf, dat afgelopen februari is ontstaan uit een fusie tussen Sprott Resource Corp. en Adriana Resources Inc., haalde in het kwartaal USD 30 miljoen op met een financieringsronde. De nettokaspositie bedraagt inmiddels maar liefst USD 77 miljoen. Het bedrijf zoekt actief naar investeringen en heeft dit jaar al due diligence gedaan naar 72 investeringsmogelijkheden.

SRHI heeft in juli 25% van haar investering in Union Agriculture Group verkocht voor USD 2 miljoen. De actuele investeringspositie bedraagt USD 36,4 miljoen in beursgenoteerde bedrijven en USD 30,9 miljoen in private bedrijven. De Net Asset Value (NAV, of intrinsieke waarde) bedroeg eind juni USD 142,6 miljoen, vergeleken met USD 137,8 miljoen ultimo 2016. SRHI noteerde een verlies van USD 23,3 miljoen, vergeleken USD 17,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dit valt vooral te wijten aan ongerealiseerde verliezen in de beleggingsportefeuille, die tegen marktprijzen moet worden opgenomen.

Sprott Resource Holdings Inc. (SRHI) is een Canadese holding gericht op bedrijven in de grondstoffenbranche en bezit momenteel posities in de sectoren mijnbouw, energie en landbouw. SRHI neemt een actieve rol in de bedrijven waarin het investeert en fungeert zo als hoogwaardig partner van de managementteams. Het bedrijf is gevestigd in Toronto en is onderdeel van de Sprott Group of Companies, geleid door legendarische grondstoffenbelegger Eric Sprott. SRHI wordt geleid door een team vooraanstaande professionals met ruime ervaring in de grondstoffenbranche, met onder andere grondstoffenguru Rick Rule als Chief Investment Officer en vicevoorzitter.

SRHI wordt momenteel op de burs van Toronto verhandeld voor CAD 0,16 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

srhi

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates, Beleggersnieuws, Michael Gielkens, SGA, Sprott Resource Holdings Inc.