Trek Mining publiceert jaarcijfers 2016 RSS Feed

28-04-2017

Het Noord-Amerikaanse Trek Mining Inc. (TSX.V: TREK) heeft de jaarcijfers gepubliceerd over boekjaar 2016. Het bedrijf is recent ontstaan na een fusie tussen het voormalige JDL Gold Corp. en Luna Gold Corp., waarbij JDL Gold alle uitstaande aandelen van Luna Gold heeft bemachtigd. Aangezien deze overname pas officieel beklonken is ultimo maart 2017, betreffen de gepubliceerde cijfers alleen de activiteiten van het voormalige JDL Gold.

2016 was een veelbewogen jaar voor het bedrijf, waarin het in oktober haar originele naam Lowell Copper veranderde in JDL Gold, na de overname van de bedrijven Gold Mouintain Mining Group en Anthem United. Hoogtepunt in 2016 was onder andere de herstart van de activiteiten bij het Korincha Mill project in kwartaal vier, met een in december gerealiseerde omzet van USD 1,1 miljoen door de verkoop van 953 ons goud en 435 ons zilver. In totaal werd er een operationeel verlies geleden van USD 3,4 miljoen, waarvan USD 2,4 miljoen (USD 0,09 per aandeel) voor rekening komt van de aandeelhouders van Trek Mining.

Met een werkkapitaal van USD 44,6 miljoen ultimo 2016, waarvan USD 40,6 miljoen liquide middelen (op 31 maart 2017 na de fusie had het bedrijf ongeveer USD 85 miljoen liquide middelen), is het bedrijf klaar om haar veelbelovende projecten te gaan exploiteren. Met name de exploratie en ontwikkeling van het Aurizona project is veelbelovend en heeft prioriteit in 2017, naast het vergroten van de goudproductie van het Korincha Mill project. Naar verwachting zal het Aurizona project eind 2018 met de goudproductie kunnen beginnen, met een verwachte goudproductie van 150.000 ton in de eerste vijf jaar.

Trek Mining is een Canadees mijnbouwbedrijf met een portfolio van mijnen die (bijna) in productie zijn en exploratieprojecten in Noord- en Zuid-Amerika. Het bedrijf richt zich vooral op de productie en exploratie van goud, zilver en koper en is voornamelijk actief in Peru, Braziliƫ, Ecuador, Chili en Canada. Trek Mining is het geesteskind van David Lowell, een legende in de mijnbouwsector en algemeen beschouwd als de succesvolste geoloog ter wereld met meer dan 14 grote deposito ontdekkingen op zijn naam. Met een managementteam dat gezamenlijk 50 mijnen heeft gebouwd en 500 jaar relevante werkervaring in de sector hebben is er aan gekwalificeerde leiding in ieder geval geen gebrek.

Trek Mining wordt op de Venture Exchange in Toronto momenteel verhandeld voor CAD 1,36 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates, Beleggersnieuws, Michael Gielkens, SGA