Goud terug naar USD 2.000

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Goud terug naar
USD 2.000

Het herstel is ingezet,
profiteer nu nog van de teruggevallen koersen!

  

  
De goud- en zilverprijzen bevinden zich de laatste tijd in een neergaande trend. De meerjarige bullmarkt die volgens diverse gold bugs is ingezet in 2016, lijkt echter nog steeds intact te zijn.
   

SlimmeGrondstofAandelen

  

Seizoenspatroon

Een seizoenspatroon lijkt de edelmetaalprijzen parten te spelen. Onderstaande grafiek van Seasonax toont het patroon dat de goudprijs de laatste 30 jaar gemiddeld liet zien. De zomermaanden zijn duidelijk een zwakkere periode voor edelmetalen, en ook 2021 lijkt hierop geen uitzondering.
 

SlimmeGrondstofAandelen

 
Het herstel dat zich na de zomermaanden liet optekenen, zoals te zien is in de grafiek, biedt vertrouwen voor het restant van 2021. Of we inderdaad een dergelijk herstel zullen zien in de tweede helft van het jaar laat zich raden, maar wij hebben vertrouwen in een prijsherstel van de edelmetalen.

 

Fundamentele onderwaardering

Dit vertrouwen is niet zonder reden. De goudprijs is nauw gecorreleerd met de reële rente. Anders gezegd: als de reële rente (dus de nominale rente gecorrigeerd voor inflatie) daalt, stijgt de goudprijs.

Zoals u kunt zien in onderstaande grafiek, beweegt de goudprijs in lijn met de inverse grafiek van de reële rente (de rente op een Amerikaanse 10-jaarsobligatie min de inflatie). De relatie tussen deze twee variabelen lijkt echter te zijn ontkoppeld.
   

SlimmeGrondstofAandelen 

Op basis van de huidige rentestand zou de goudprijs boven de USD 2.000 per troy ounce moeten liggen. Wij voorzien bodemvorming in de edelmetaalprijzen, hetgeen een nieuwe opwaartse trend zou kunnen inluiden.

 

De volgende stijging is in aantocht!

We verwijzen naar de grafiek die het seizoenpatroon weergeeft. Als u, net als wij, gelooft in een nieuwe opwaartse beweging richting de USD 2.000 voor goud en USD 30 voor zilver, dan hebben wij voor u een mooie portefeuille met edelmetalen om hierop in te spelen.

Wilt u meer weten? Als u een abonnement op onze nieuwsbrief afsluit, krijgt u direct inzage in onze volledige portefeuille Slimme Grondstof Aandelen. De portefeuille is gemakkelijk gesorteerd per grondstof, zodat u in één oogopslag ziet met welke aandelen u hierop inspeelt.

Wacht dus niet langer!

 
De grondstoffen zitten in de lift.
Laat deze kans niet liggen en sluit vandaag nog een abonnement af!

 

Wat mogen nieuwe abonnees van ons verwachten:

Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van SlimmeGrondstofAandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.

  • Ook in 2021 ontvangt u 12 bedrijfsanalyses.
  • Wij zullen met ons team presentaties verschaffen waarbij we zowel analyses bespreken als ook tips geven.
  • Wij luisteren naar de calls van de bedrijven, spreken met het management en analyseren de bedrijfscijfers.
  • U wordt voorzien van extra nieuwsbrieven, informatie en rapporten.
  • Indien gewenst geven wij een second opinion van uw portefeuille.
  • Onze websites krijgen een upgrade en als abonnee ontvangt u meer exclusiviteit.
  • U kunt altijd met uw beleggingsvragen bij ons terecht.
      

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

Peter Havik

 

PS:

Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.