Seizoengebonden koersdaling biedt koopkans

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Seizoengebonden
koersdaling biedt
koopkans

Profiteer van de volgende Bullmarkt in edelmetalen!

  

  
Edelmetalen hebben het de laatste tijd laten afweten. Na een sterke prestatie in 2020 en enkele up-swings dit jaar, staan edelmetalen per saldo in de min na de eerste helft van 2021. Vooral de maand juni stond in het teken van een prijscorrectie. Deze lijkt slechts van tijdelijke aard!

 

Centrale bank onttrekt liquiditeit

De verklaring van de Amerikaanse centrale bank dat ze overweegt eerder dan verwacht de rente te verhogen (in 2023, in plaats van 2024), gedreven door het sterker dan verwachte economische herstel, heeft de goud- en zilverprijzen onder druk gezet.

Bovendien heeft de centrale bank in de afgelopen weken met haar Reverse Repurchase Programs (het omgekeerde van kwantitatieve verruiming) bijna USD 1 biljoen aan liquiditeit uit de markt gehaald. Door deze factoren is de dollar weer gestegen en zijn edelmetaalprijzen gedaald.

 

Seizoenpatroon  

SlimmeGrondstofAandelen

 
Ook speelt mee dat juni historisch gezien een slechte maand is voor edelmetalen. Dit lijkt een seizoenpatroon, aangezien dit zich al 30 jaar voordoet. Daarvoor verwijzen wij naar bovenstaande grafiek van Seasonax.

Of we inderdaad een dergelijk herstel zullen zien in de tweede helft van het jaar laat zich raden. Wij voelen ons echter gesterkt in onze visie van een edelmetaal-prijsherstel, aangezien de goud- en zilverprijzen dit patroon vooralsnog lijken te volgen.

 

Fundamentele onderwaardering

Zoals u kunt zien in onderstaande grafiek, beweegt de goudprijs in lijn met de inverse grafiek van de reële rente (de rente op een Amerikaanse 10-jaarsobligatie min de inflatie). Met andere woorden, als de rente gecorrigeerd voor inflatie daalt, stijgt de goudprijs.
   

SlimmeGrondstofAandelen

  
De Amerikaanse centrale bank lijkt er alles aan gelegen om de rente nog minimaal twee jaar laag te houden, ondanks inflatiedruk. Dat zou een boost kunnen geven aan de goudprijs. Gelet op bovenstaande grafiek, zou goud alweer richting de USD 2.000 per troy ounce moeten kunnen.

 

De volgende stijging is in aantocht!

We verwijzen naar de grafiek die het seizoenpatroon weergeeft. Als u, net als wij, gelooft in een nieuwe opwaartse beweging richting de USD 2.000 voor goud en USD 30 voor zilver, dan hebben wij voor u een mooie portefeuille met edelmetalen om hierop in te spelen.

Wilt u meer weten? Als u een abonnement op onze nieuwsbrief afsluit, krijgt u direct inzage in onze volledige portefeuille Slimme Grondstof Aandelen. De portefeuille is gemakkelijk gesorteerd per grondstof, zodat u in één oogopslag ziet met welke aandelen u hierop inspeelt.

Wacht dus niet langer!

 
De grondstoffen zitten in de lift.
Laat deze kans niet liggen en sluit vandaag nog een abonnement af!

 

Wat mogen nieuwe abonnees van ons verwachten:

Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van SlimmeGrondstofAandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.

  • Ook in 2021 ontvangt u 12 bedrijfsanalyses.
  • Wij zullen met ons team presentaties verschaffen waarbij we zowel analyses bespreken als ook tips geven.
  • Wij luisteren naar de calls van de bedrijven, spreken met het management en analyseren de bedrijfscijfers.
  • U wordt voorzien van extra nieuwsbrieven, informatie en rapporten.
  • Indien gewenst geven wij een second opinion van uw portefeuille.
  • Onze websites krijgen een upgrade en als abonnee ontvangt u meer exclusiviteit.
  • U kunt altijd met uw beleggingsvragen bij ons terecht.
      

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

Peter Havik

 

PS:

Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.