Zilver naar $50

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Inflatie

Zilver naar $50

Crypto en Dollar

  

 
Cryptobubbel barst

Zilver is en blijft enorm ondergewaardeerd ten opzichte van goud. Markten zijn momenteel zeer speculatief. Iedereen hoopt snel geld te verdienen en daar waar iedereen denkt dat het lang zal doorgaan, loopt het uiteindelijk meestal fout af.

Afgelopen week barste de cryptobubbel. Veel beleggers van cryotovaluta’s zagen hun vermogen in enkele dagen tijd als sneeuw voor de zon smelten. De speculatie van deze beleggingscategorie baart zorgen.

Vorige week was echter een klein voorbeeld van wat er kan gebeuren als een bubbel barst. Uiteindelijk zal de schuldenafbouw een keer stoppen, en dan vliegen de aanbieding op de beurs je rond de oren.

De crash van vorige week in cryptovaluta’s is niet het einde. Speculanten gaan op zoek naar alternatieven. Eén van de alternatieven is Zilver.

En dat terwijl zilver juist wordt gebruikt ter afdekking van speculatie.

De vraag naar zilver wordt onder andere gedreven door de stijgende vraag vanuit industriële productie zoals zonnepanelen en de auto-industrie. Ook stijgt de vraag naar sieraden en zilveren munten.

 

Technisch Analyse

Hoewel onze focus niet op technische analyse ligt, is dit wel een interessante invalshoek.

 

Dubbele top

Wanneer zilver een technisch patroon breekt, ook wel bekend als ‘dubbele top’ heeft de geschiedenis ons geleerd dat de zilverprijs uitbreekt. Een dubbele top ontstaat als de koers na een daling weer terugkeert naar het vorige hoogtepunt en dan daalt. Er zijn niet voldoende kopers om de koers boven het vorige hoogtepunt te tillen en de verkopers drukken de koers omlaag. Een dubbele top is een indicatie van het einde van een stijgende trend. 

Dit is terug te zien in de twee onderstaande grafieken. In de jaren 70:
  

 SlimmeGrondstofAandelen 

 

Maar ook in 2010 / 2011:

SlimmeGrondstofAandelen

 

Deze dubbele top wordt gevolgd door een enorme koersstijging. 

 

Pullback

Voordat er een uitbraak plaatsvindt, is er eerst sprake van een enorme ‘pullback’. In het geval van Zilver bedraagt deze $ 23,75.

 SlimmeGrondstofAandelen 

Om de stijgende trend niet in gevaar te laten komen, mag de prijs van zilver niet onder $23,75 dalen. Wanneer dat wel gebeurt, kan de prijs verder zakken naar $20. Het kantelpunt van onze analyse ligt op $23,75.

Uit de bovenstaande grafiek blijkt ook dat er een ‘dubbele top’ is bereikt net boven $29. De zilverprijs bevindt zich niet ver van dit niveau. Dus wanneer de zilverprijs dit niveau bereikt, willen wij dit signaal niet negeren.

Als de slotkoers boven $29 uitkomt, dan is het goed uw kooplijst bij de hand te hebben.

Desondanks is een uitbraak niet vanzelfsprekend. De Amerikaanse dollar kan roet in het eten gooien en ervoor zorgen dat de prijs van zilver zich zijwaarts beweegt. 

SlimmeGrondstofAandelen

 

Amerikaanse Dollar

Simpel geredeneerd, staat het kantelpunt van zilver $29 in relatie met een belangrijk kantelpunt van de Amerikaanse dollar. Dit blijkt uit bovenstaande grafiek met $89 als ondersteuning.

Indien de Dollar beneden dit punt zakt, kunnen wij veronderstellen dat zilver en de Amerikaanse dollar een tegengestelde correlatie laten zien, wat een waarschuwing is voor een grote correctie.

Mocht de Dollar zwichten voor dit niveau, dan kunnen wij met zekerheid stellen dat de zilverprijs gaat uitbreken met $50 in het verschiet. 

 

Kansen

Mocht zilver door de barrière breken, dan hebben wij onze lijst met koopkandidaten klaar staan. De koersen van deze mijnbouwbedrijven vliegen omhoog met een behoorlijke hefboom.

Een voorbeeld is ons SlimmeGrondstofAandeel april 2021.Dit exploratiebedrijf staat nu op een bescheiden winst van 14,8% sinds 29 april 2021. Met beraamde productiekosten van USD 10,- per troy ounce silver equivalent valt er met de huidige spot price van USD 29,- per troy ounce voorlopig aardig wat geld te verdienen.

SlimmeGrondstofAandelen

 

 
De grondstoffen zitten in de lift.
Laat deze kans niet liggen en sluit vandaag nog een abonnement af!

 

Wat mogen nieuwe abonnees van ons verwachten:

Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van SlimmeGrondstofAandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.

  • Ook in 2021 ontvangt u 12 bedrijfsanalyses
  • Wij zullen met ons team presentaties verschaffen waarbij we zowel analyses bespreken als ook tips geven.
  • Wij luisteren naar de calls van de bedrijven, spreken met het management en analyseren de bedrijfscijfers.
  • U wordt voorzien van extra nieuwsbrieven, informatie en rapporten.
  • Indien gewenst geven wij een second opinion van uw portefeuille.
  • Onze websites krijgen een upgrade en als abonnee ontvangt u meer exclusiviteit.
  • U kunt altijd met uw beleggingsvragen bij ons terecht.
      

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

Peter Havik

 

PS:

Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.