Slimme Grondstof Aandelen baseert zich voor het overgrote deel op de succesvolle Resources portefeuille van onze vermogensbeheerders uit Luxemburg. De wereld is hun werkterrein en onze vermogensbeheerders en analisten bezoeken jaarlijks vele Resource Investment bijeenkomsten in Vancouver, Toronto, Londen, Denver, en Zurich, waar zowel de grote producenten als opstartende exploratie bedrijven hun activiteiten promoten. Bij de keuze van toekomstige beleggingen richten zij zich op producenten van zowel speculatieve als industriële grondstoffen zoals goud, zilver, koper, olie, platina, palladium, en vele anderen. Een abonnement op Slimme Grondstof Aandelen is de uitgelezen kans voor particuliere beleggers om zonder de gebruikelijke beheerskosten in deze kennis en expertise te delen.
GRATIS Slim Aandeel
Inflatiebestendig
Goud vs Crypto
Veel cryptobeleggers stellen dat de grootste cryptomunt ter wereld meer dan een sterke munt kan zijn en gebruikt kan worden als een betrouwbare en stabiele waarde-opslag in tijden van crisis of inflatie, zoals goud.
De Bitcoin kan volgens analisten van Goldman Sachs nog niet worden gezien als digitaal goud. Zij noemen het enorme energieverbruik voor het delven van de munt en de concurrentie van andere crypto’s als problemen.
De analisten van Goldman Sachs laten weten dat het gebrek aan gebruiksmogelijkheden van de bitcoin z’n aantrekkingskracht als defensieve belegging doet verliezen.
“Traditionele stabiele beleggingsopties voor de lange termijn, zoals goud, kunst, diamanten en wijn, hebben allemaal een waarde en nut die verder gaat dan de functie van een waardevaste belegging”.
“Daarom denken wij dat het nog te vroeg is voor de Bitcoin om te concurreren met goud en dat de twee voor nu naast elkaar zullen bestaan.”
De afgelopen twee jaar wist de goudprijs te stijgen van USD 1300 per troy ounce naar momenteel USD 1870 per troy ounce. Hierdoor zijn de winstmarges per troy ounce fors toegenomen. Desalniettemin hebben de mijnbouwbedrijven nauwelijks een stijging laten zien, zoals blijkt uit onderstaande afbeelding van de GDXJ, een verzameling van junior mijnbouwbedrijven.
En dat terwijl mijnbouwbedrijven meer geld verdienen en veel beter ervoor staan dan twee jaar geleden.
De mijnbouwbedrijven hebben de laatste jaren een bewonderenswaardige kostendiscipline gehanteerd, waardoor de marges behoorlijk zijn verbeterd. Wij hebben meerdere bedrijven in onze portefeuille opgenomen die behoren tot de groep met de laagste kosten per troy ounce (goud dan wel zilver) in de mijnbouwindustrie. Daardoor zijn de winsten en kasstromen die deze bedrijven weten te behalen aanzienlijk. Meerdere bedrijven uit onze selectie presenteerden recent recordcijfers!
De waarderingen van mijnbouwbedrijven staan echter op het niveau van vijf jaar geleden, ondanks de aanzienlijke margeverbetering.
Op fundamentele gronden is de sector dus interessant, maar ook vanwege de verwachte overnamegolf loont het zich om in junior of middelgrote mijnbouwbedrijven te beleggen. Onderstaande grafiek laat zien dat de goudvoorraden van de grootste edelmetaalbedrijven ter wereld drastisch zijn gedaald. Door de lagere goudprijs hebben zij veel minder geïnvesteerd in exploratie, waardoor hun voorraden dreigen uit te putten. Om de voorraden uit te breiden, zijn de grote spelers dus min of meer gedwongen om de kleinere branchegenoten over te nemen.
Wij hebben diverse zeer veelbelovende mijnbouwbedrijven in onze portefeuille die een aantrekkelijke overnamekandidaat zijn. Deze kans wilt u toch niet laten schieten. Liever iets te vroeg, dan te laat.....
Wij zijn klaar voor de volgende spurt. U toch ook??
Het Slimme Grondstof Aandeel februari 2018 is afgelopen periode flink teruggevallen en klaar voor de volgende opmars.
Op operationeel vlak ziet het er allemaal goed uit bij dit bedrijf. Ten opzichte van haar directe concurrenten is dit goudmijnbedrijf behoorlijk achtergebleven.
De grondstoffen zitten in de lift.Laat deze kans niet liggen en sluit vandaag nog een abonnement af!
Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van SlimmeGrondstofAandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.
We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.
Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.
Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.
Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.
Succes met beleggen,
Peter Havik
PS:
Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.