Goud vs Crypto

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Inflatiebestendig

Goud herstelt

Goud vs Crypto

  

  
Bitcoin kan nog lang niet concurreren met Goud

Veel cryptobeleggers stellen dat de grootste cryptomunt ter wereld meer dan een sterke munt kan zijn en gebruikt kan worden als een betrouwbare en stabiele waarde-opslag in tijden van crisis of inflatie, zoals goud.

De Bitcoin kan volgens analisten van Goldman Sachs nog niet worden gezien als digitaal goud. Zij noemen het enorme energieverbruik voor het delven van de munt en de concurrentie van andere crypto’s als problemen.

De analisten van Goldman Sachs laten weten dat het gebrek aan gebruiksmogelijkheden van de bitcoin z’n aantrekkingskracht als defensieve belegging doet verliezen.

“Traditionele stabiele beleggingsopties voor de lange termijn, zoals goud, kunst, diamanten en wijn, hebben allemaal een waarde en nut die verder gaat dan de functie van een waardevaste belegging”.

“Daarom denken wij dat het nog te vroeg is voor de Bitcoin om te concurreren met goud en dat de twee voor nu naast elkaar zullen bestaan.”

 

Boerenverstand

De afgelopen twee jaar wist de goudprijs te stijgen van USD 1300 per troy ounce naar momenteel USD 1870 per troy ounce. Hierdoor zijn de winstmarges per troy ounce fors toegenomen. Desalniettemin hebben de mijnbouwbedrijven nauwelijks een stijging laten zien, zoals blijkt uit onderstaande afbeelding van de GDXJ, een verzameling van junior mijnbouwbedrijven.

En dat terwijl mijnbouwbedrijven meer geld verdienen en veel beter ervoor staan dan twee jaar geleden.

 

SlimmeGrondstofAandelen

 

De mijnbouwbedrijven hebben de laatste jaren een bewonderenswaardige kostendiscipline gehanteerd, waardoor de marges behoorlijk zijn verbeterd. Wij hebben meerdere bedrijven in onze portefeuille opgenomen die behoren tot de groep met de laagste kosten per troy ounce (goud dan wel zilver) in de mijnbouwindustrie. Daardoor zijn de winsten en kasstromen die deze bedrijven weten te behalen aanzienlijk. Meerdere bedrijven uit onze selectie presenteerden recent recordcijfers!

De waarderingen van mijnbouwbedrijven staan echter op het niveau van vijf jaar geleden, ondanks de aanzienlijke margeverbetering.

 

Overnamecarrousel

Op fundamentele gronden is de sector dus interessant, maar ook vanwege de verwachte overnamegolf loont het zich om in junior of middelgrote mijnbouwbedrijven te beleggen. Onderstaande grafiek laat zien dat de goudvoorraden van de grootste edelmetaalbedrijven ter wereld drastisch zijn gedaald. Door de lagere goudprijs hebben zij veel minder geïnvesteerd in exploratie, waardoor hun voorraden dreigen uit te putten. Om de voorraden uit te breiden, zijn de grote spelers dus min of meer gedwongen om de kleinere branchegenoten over te nemen.
   

SlimmeGrondstofAandelen 

Wij hebben diverse zeer veelbelovende mijnbouwbedrijven in onze portefeuille die een aantrekkelijke overnamekandidaat zijn. Deze kans wilt u toch niet laten schieten. Liever iets te vroeg, dan te laat.....

Wij zijn klaar voor de volgende spurt. U toch ook??

 

SlimmeGrondstofAandelen

 

Het Slimme Grondstof Aandeel februari 2018 is afgelopen periode flink teruggevallen en klaar voor de volgende opmars.

 

 SlimmeGrondstofAandelen

 

Op operationeel vlak ziet het er allemaal goed uit bij dit bedrijf. Ten opzichte van haar directe concurrenten is dit goudmijnbedrijf behoorlijk achtergebleven.

 

SlimmeGrondstofAandelen

 

 
De grondstoffen zitten in de lift.
Laat deze kans niet liggen en sluit vandaag nog een abonnement af!

 

Wat mogen nieuwe abonnees van ons verwachten:

Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van SlimmeGrondstofAandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.

  • Ook in 2021 ontvangt u 12 bedrijfsanalyses
  • Wij zullen met ons team presentaties verschaffen waarbij we zowel analyses bespreken als ook tips geven.
  • Wij luisteren naar de calls van de bedrijven, spreken met het management en analyseren de bedrijfscijfers.
  • U wordt voorzien van extra nieuwsbrieven, informatie en rapporten.
  • Indien gewenst geven wij een second opinion van uw portefeuille.
  • Onze websites krijgen een upgrade en als abonnee ontvangt u meer exclusiviteit.
  • U kunt altijd met uw beleggingsvragen bij ons terecht.
      

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

Peter Havik

 

PS:

Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.