Stijging vraag naar elektrische auto’s

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Stijging vraag naar elektrische auto’s

Een tekort aan lithium

Speel in op de nieuwe trends

  

  
Elektrische Auto’s

Elektrische auto’s hebben de toekomst. Ieder jaar zijn wij nieuwe autofabrikanten van elektrische auto’s op de beurs verschijnen. Momenteel zijn dit de meest gewilde bedrijven op de beurs. Bedrijven zoals Nio, Fisker, Lordstone Motors en Hyliion laten, net als Tesla, extreme koersstijgingen zien.

Deze bedrijven hebben veel middelmatige beleggers inmiddels miljonair gemaakt. Het moment op tijd in te stappen bij deze bedrijven is natuurlijk zeer belangrijk. Helaas is het nu te laat om deze bedrijven alsnog in uw portefeuille op te nemen. De waarderingen van deze bedrijven zijn buitensporig.

 

Er is nog een kans

Ondanks de forse stijgingen van deze autofabrikanten is er nog steeds een kans om te profiteren van deze hype. Wat is de meest eenvoudige manier om in te spelen op deze trend?? Het antwoord is zeer eenvoudig: Lithium

Lithium is de meest waardevolle grondstof voor Elektrische auto’s.

 

Lithium

Lithium is het lichtste metaal ter wereld en wordt in diverse metaallegeringen verwerkt om het gewicht van bv. vliegtuigen, gepantserde voertuigen en hoge snelheidsrails te reduceren. Daarnaast wordt lithium gebruikt voor de productie van smeermiddelen, industrieel keramiek, glas, en is het een bekend middel om depressies te regelen. Maar het is vooral de toepassing van lithium in batterijen, en dan met name de energie-opslag voor elektrische voertuigen (EV).
  

SlimmeAandelen 

De huidige Lithium productie bedraagt 350.000 T/jaar LCE. Analisten schatten dat de vraag in 2030 circa 1.200.000 T/jaar LCE zal zijn.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen, moeten alle huidige lithium producenten hun projecten starten. Alleen Tesla denkt in 2030 circa 2.500.000 T/jaar LCE nodig te hebben. 

SlimmeGrondstofAandelen

 
BMW denkt dit jaar de verkopen van elektrische auto’s te kunnen verdubbelen.
  

SlimmeGrondstofAandelen

 
Uiteraard niet alleen BWM, maar ook alle andere autofabrikanten spelen in op deze trend. Zo gaat Volkswagen EUR 35 miljard investeren. Alhoewel Tesla 8x duurder is op de beurs dan Volkswagen, maakt Volkswagen 19x zo veel auto’s.

Ook Volkswagen legt de focus op elektrische auto’s, zo werd afgelopen week bekend gemaakt. Volkswagen versnelt de transitie naar de elektrische auto, maakte de Duitse automaker vrijdag bekend. Volkswagen wil dat 70 procent van de in Europa verkochte auto's in 2030 elektrisch is. Eerder streefde de op een na grootste automaker van de wereld naar 35 procent.
  

SlimmeGrondstofAandelen

SlimmeGrondstofAandelen

  
Dit jaar dreigt er al een tekort aan Lithium.

SlimmeGrondstofAandelen 

Ons Slimme Grondstof Aandeel dat zich richt op Lithium is sinds onze opname in oktober 2016 met 118% gestegen.

Het tijdperk van electric everything lijkt nu toch echt aangebroken, en producenten van onmisbare metalen en mineralen als koper, platina, palladium en lithium gaan mooie tijden tegemoet. Eén zo'n bedrijf is het Noord-Amerikaanse X dat met z'n "Project Y" één van de grootste lithium deposito's ter wereld in handen heeft. Het lithiumcarbonaat dat wordt gewonnen is battery grade, hetgeen betekent dat het een hoge zuiverheid heeft en min of meer direct in de productie van accu's kan worden verwerkt.

Mede dankzij een investering is er nu voldoende geld om "project Y" een stapje dichter bij productie te krijgen en om een Definitive Feasibility Study te initiëren. Deze DFS zal naar verwachting in Q3 2021 worden afgerond, en moet de voorlopige deposito beramingen bevestigen. Maar de praktijk leert dat deze cijfers meestal worden verbeterd.

De beramingen voor "Project Y" liggen nu op 1,3 miljoen ton Lithium Carbonaat aan P & P Reserves, aangevuld met 4 miljoen ton Lithium Carbonaat aan M & I Resources. De vorig jaar afgeronde Pre-Feasibility Study voorziet een jaarlijkse productie van 20.000 ton Lithium Carbonaat, en het gehele project zal zich binnen 2 jaar terugverdienen.
  

SlimmeGrondstofAandelen

 

Buitenkans?
Afgelopen maand daalde de koers met meer dan 30% ten opzichte van het hoogste punt. Na een flinke rally van 800% ten opzichte van haar dieptepunt een jaar geleden, heeft er een gezonde correctie plaatsgevonden. Over de lange termijn laat het bedrijf een mooie koersstijging zien. Desondanks staat het bedrijf weer op het niveau van 3 jaar geleden en is klaar voor de volgende opmars.
  

SlimmeGrondstofAandelen 

 
De grondstoffen zitten in de lift. Laat deze kans niet liggen en sluit vandaag nog een abonnement af!

Wat mogen nieuwe abonnees van ons verwachten?

Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van SlimmeGrondstofAandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.

  • U ontvangt maandelijks een analyse
  • Wij zullen met ons team presentaties verschaffen waarbij we zowel analyses bespreken als ook tips geven
  • Wij luisteren naar de calls van de bedrijven, spreken met het management en analyseren de bedrijfscijfers
  • U wordt voorzien van extra nieuwsbrieven, informatie en rapporten
  • Indien gewenst geven wij een second opinion van uw portefeuille
  • Abonnees hebben toegang tot onze blog en worden daarbij voorzien van bedrijfsupdates
  • U kunt altijd met uw beleggingsvragen bij ons terecht.

 

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio. 
 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

Peter Havik

 

PS. Voor wie op een minder speculatieve manier wil profiteren van de lithium trend, wijzen wij op onze Value nieuwsbrief www.slimmeaandelen.nl