Nieuwe Super Cycle

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Inflatie gaat stijgen

Nieuwe Super Cycle

Vraag naar grondstoffen neemt toe
  

 
Trendbreuk

De markt is in de ban van de oplopende inflatieverwachtingen, hetgeen resulteert in een stijgende rente. Er is duidelijk een trendbreuk zichtbaar. De Nasdaq ging deze week hard onderuit. Technologie-aandelen leveren performance in.


Stijgende grondstofprijzen

Mensen zitten allemaal thuis en hebben veel geld opgespaard. Men staat te popelen om weer te consumeren nadat de lockdown voorbij is. China is al eerder uit de lockdown gekomen en kende als een van de weinige landen een sterke economische groei in 2020. Ook de westerse landen zullen in de komende maanden uit de lockdowns komen en de economie weer geleidelijk openen. Dit kan tot verdere inflatie leiden. Grondstofprijzen stijgen op dit moment al heel erg hard. De koperprijs is behoorlijk opgelopen, maar staat pas aan de vooravond van een echte uitbraak. 

SlimmeGrondstofAandelen

 

Energietransitie

De energietransitie zal ertoe leiden dat er heel veel vraag zal zijn naar metalen als bijvoorbeeld koper, nikkel en kobalt. Ook zilver speelt een belangrijke rol, bijvoorbeeld in zonnepanelen.

Tegelijkertijd moeten we concluderen dat we nog lang niet van fossiele brandstoffen af zijn. De huidige energiecrisis in Texas en andere Amerikaanse staten als gevolg van de Polar Vortex (een extreem koudefront), laat zien dat we vooralsnog niet geheel op hernieuwbare energiebronnen kunnen varen. Vanwege de negatieve perceptie en de maatschappelijke druk hebben oliebedrijven echter weinig geïnvesteerd in nieuwe capaciteit. De olieprijs zal hierdoor flink kunnen stijgen, omdat hierdoor schaarste wordt gecreëerd.

Hedgefondsen zetten momenteel vol in op grondstoffen en gaan speculatief long, met name via futures.

 

Super Cycle

Wanneer de prijs van grondstoffen zoals olie gaat stijgen, dan voelt de consument dat bijvoorbeeld aan de bezinepomp in zijn beurs. De toenemende vraag naar allerlei goederen, de honderden miljoenen mensen die de komende jaren tot de middenklasse gaan behoren en gaan consumeren en de energietransitie, resulteren allemaal in een grotere vraag naar grondstoffen waardoor grondstofprijzen stijgen. Door de schaarste van diverse grondstoffen zal de vraag het aanbod structureel overtreffen, waardoor prijzen verder zullen stijgen. Deze self fulfilling prophecy kan leiden tot een nieuwe ‘Super Cycle’ van grondstoffen. In het verleden zijn er slechts vier van deze super cycles geweest, zoals te zien is in onderstaande grafiek. Grondstofprijzen stijgen in een super cycle met honderden procenten.

 

SlimmeGrondstofAandelen

 

Dit effect is op dit moment terug te vinden op de beurs. Technologie-aandelen die een enorme overwaardering hebben gekregen gaan flink onderuit, terwijl grondstof gerelateerde aandelen en aandelen die profiteren van een inflatiestijging het goed doen. Zie onze zusterpublicatie Slimme Aandelen voor ondergewaardeerde bedrijven die kunnen profiteren van een stijgende inflatie.

 

Kopermijn

Een van de grondstofbedrijven die profiteert van de stijgende grondstofprijzen is het Slimme Grondstof Aandeel van december 2020.

Het Slimme Grondstof Aandeel van december 2020 is een bedrijf dat zichzelf verkoopt. Met meer dan USD 1,5 miljard aan investeringskapitaal tot z’n beschikking, is dit bedrijf waarschijnlijk het financieel gezondste exploratiebedrijf ooit. Daarnaast zijn de 3 exploratieprojecten het grootste high grade koperdeposito ter wereld, de potentieel grootste PGM (platina group metals) mijn ter wereld, en één van de grootste zinkdeposito's ter wereld. Al deze superlatieven zijn de verdienste van de oprichter, zelf ook een superlatief als ’s werelds meest succesvolle ondernemer in grondstoffen aller tijden.

Ons Slimme Grondstof Aandeel heeft een beurswaarde van CAD 7,5 miljard. Het bedrijf beschikt over een enorm investeringskapitaal. Daarnaast heeft het bedrijf diverse lucratieve joint ventures. De potentie van het bedrijf is gedurende de afgelopen 8 jaar van exploratie enkel groter geworden. Als alles volgens plan verloopt, zal de eerste productie dit jaar aanvangen en zal de belofte worden ingelost.

 

Potentie

Toeval, vooruitziende blik, of beide, de oprichter heeft met koper, palladium, platina, rhodium en zink z’n grondstoffen in ieder geval uitstekend gekozen. Voor beide projecten is de eerste productiefase volledig gefinancierd, en de verwachte productie-opbrengst zal verdere uitbreiding van de projecten kunnen bekostigen. Als alles volgens plan verloopt, zal het project in de 2e helft van 2021 de eerste klompjes koper produceren. De afgelopen jaren stonden in het teken van een zeer succesvol exploratietraject, en het aandeel presteerde conform, zoals u kunt zien in onderstaande grafiek. Ons inziens kan de aanstaande productie voor een verdere koersexplosie zorgen.
  

SlimmeGrondstofAandelen

 
De grondstoffen zitten in de lift. Laat deze kans niet liggen en sluit vandaag nog een abonnement af!

Wat mogen nieuwe abonnees van ons verwachten?

Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van SlimmeGrondstofAandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.

  • U ontvangt maandelijks een analyse
  • Wij zullen met ons team presentaties verschaffen waarbij we zowel analyses bespreken als ook tips geven
  • Wij luisteren naar de calls van de bedrijven, spreken met het management en analyseren de bedrijfscijfers
  • U wordt voorzien van extra nieuwsbrieven, informatie en rapporten
  • Indien gewenst geven wij een second opinion van uw portefeuille
  • Abonnees hebben toegang tot onze blog en worden daarbij voorzien van bedrijfsupdates
  • U kunt altijd met uw beleggingsvragen bij ons terecht.

 

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

Peter Havik