Een herstel van olie en gas

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Speculatieve belegging

Herstel olie en gas

Vraag en aanbod
  

 
Eind oktober 2020 brachten wij ons Slimme Grondstof Aandeel februari 2016 onder de aandacht.

Sinds begin dit jaar is het Slimme Grondstof Aandeel al met meer dan 100% gestegen. Dit is echter pas het begin.


SlimmeGrondstofAandelen

  

Casus zoals beschreven in Oktober 2020:

Slimme Grondstof Aandeel februari 2016

Het Slimme Grondstof Aandeel van februari 2016 staat op een enorm verlies. Deze overnamekandidaat heeft in de tussentijd op enkele honderden procenten winst gestaan terwijl het bedrijf nu sinds aankoop meer dan gehalveerd is. Voor degene die tussentijds de winst niet (gedeeltelijk) heeft gerealiseerd is dit nog geen gelopen race. Sterker nog, middelen is zeker interessant.

Het bedrijf is een goed verhaal, maar de koers is helaas in elkaar gestort nadat de overname een fusie bleek te zijn. Terwijl het verhaal beter is geworden, zit de markt/sector momenteel niet mee.
  

    SlimmeGrondstofAandelen

Bron: BigCharts

 
Desondanks heeft het bedrijf afgelopen half jaar uitstekende prestaties geleverd en er staat nog een enorm stijgingspotentieel in het verschiet. Het bedrijf ligt operationeel uitstekend op koers tegen fors lagere budgetten. Het betreft een klein bedrijf in een sector die onder druk staat. Zodra de interesse in deze sector terugkeert en het bedrijf meer aandacht krijgt, kan het heel snel de andere kant op gaan.
  

SlimmeGrondstofAandelen

Bron: BigCharts

Begin 2017 stond de koers van dit bedrijf zelfs boven CAD 7,00 terwijl het aandeel nu op te pikken is voor CAD 0,56. Met de huidige koers van WTI (West Texas Intermediate) moet het aandeel volgens het bedrijf zelf CAD 3,30 waard zijn.

 

Update februari 2021

Inmiddels is de koers gestegen van CAD 0,56 naar CAD 1,38 (16/02/2021).
Begin januari 2021 promoveerde dit bedrijf naar de hoofdbeurs aan de Toronto Stock Exchange. Daarmee worden steeds meer analisten gedwongen om het bedrijf te volgen.

Uit de cijfers die afgelopen week werden gepubliceerd, blijkt dat de onderliggende waarde is gestegen naar CAD 3,66 (van CAD 3,30), gebaseerd op een WTI (West Texas Intermediate) van $50 per vat olie. Ondertussen is de WTI gestegen naar $60. Het bedrijf ligt uitstekend op schema en heeft de potentie om de productie de komende twee jaar te verdubbelen.

Analisten kunnen dit bedrijf niet links laten liggen. In een markt die langzaam weer aandacht heeft gekregen en een bedrijf dat relatief onbekend en ondergewaardeerd is, kan dit wel eens een heel interessant verhaal worden.
  

SlimmeGrondstofAandelen

 
De grondstoffen zitten in de lift. Laat deze kans niet liggen en sluit vandaag nog een abonnement af!

Wat mogen nieuwe abonnees van ons verwachten?

Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van SlimmeGrondstofAandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.

  • U ontvangt maandelijks een analyse
  • Wij zullen met ons team presentaties verschaffen waarbij we zowel analyses bespreken als ook tips geven
  • Wij luisteren naar de calls van de bedrijven, spreken met het management en analyseren de bedrijfscijfers
  • U wordt voorzien van extra nieuwsbrieven, informatie en rapporten
  • Indien gewenst geven wij een second opinion van uw portefeuille
  • Abonnees hebben toegang tot onze blog en worden daarbij voorzien van bedrijfsupdates
  • U kunt altijd met uw beleggingsvragen bij ons terecht.

 

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

Peter Havik