Grondstoffentrends en visie

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Duurzaamheid

Trends en visie

gezondheidszorg, automatisering,
duurzaamheid, digitalisering

  

 
Structurele Trends in de Slimme Aandelen en Slimme Grondstof Aandelen selectie

De bedrijven in onze selectie van Slimme Aandelen en Slimme Grondstof Aandelen hanteren een steeds verdere uitsplitsing van de trends waar zij zich op richten. Recent deelde het Slimme Aandeel januari 2016 bijvoorbeeld de bedrijven in zijn portefeuille op. Deze bedrijven richten zich op medische technologie, gezondheidszorg, automatisering, technologie, digitalisering en de financiële dienstverlening en in bedrijven die profiteren van de groeiende vraag naar alternatieve beleggingen.

 

Trend 1: Digitalisering

Steeds meer bedrijven komen tot de conclusie dat er flinke operationele verbeteringen kunnen worden behaald door digitalisering door te voeren. Door (handmatige) processen en procedures te digitaliseren is het mogelijk data uit te wisselen, in te lezen en digitaal te analyseren. Door de processen op basis van deze data-analyse aan te passen, kunnen aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen worden gerealiseerd. Het softwarebedrijf uit de portefeuille van Slimme Grondstof Aandeel mei 2020 is bijvoorbeeld hierin gespecialiseerd voor de zware industrie, zoals de olie- en gassector.

Het Slimme Aandeel juli 2015 maakt via een van de investeringen gebruik van verregaande automatisering om verzekeringsdata te analyseren middels algoritmes, waardoor meer winstgevende verzekeringscontracten kunnen worden afgesloten.

 

Trend 2: Automatisering

In het verlengde van digitalisering heeft ook automatisering de laatste jaren steeds meer terrein gewonnen. Met name in de maakindustrie hebben deze trends gezamenlijk de benaming Industry 4.0 gekregen, oftewel de vierde industriële revolutie. Het Slimme Aandeel januari 2016 met haar dochteronderneming Slimme Aandeel juli 2020 is een van de wereldwijde marktleiders in het automatiseren en robotiseren van processen in onder andere de maakindustrie.

Ook het Slimme Aandeel juli 2015 is actief in automatisering. Een van de dochterondernemingen maakt bijvoorbeeld prefab woningen middels een vergevorderd geautomatiseerd proces. Mede daardoor is het marktaandeel in vijftien jaar tijd gegroeid van 13% tot meer dan 50%. Met een van de dochteronderneming is het Slimme Aandeel juni 2018 actief in de automatisering van onder andere de landbouwsector

Het Slimme Aandeel november 2019 zorgt voor de verregaande automatisering en robotisering van het productieproces van (elektrische) auto's. Het techniekbedrijf van het Slimme Grondstof Aandeel mei 2020, heeft verregaande samenwerkingen met automatiseringsmarktleiders zoals het Slimme Aandeel juli 2020, om zo het ontwerp, de aanleg en de productie van de bouw van onder andere olieplatforms te automatiseren en digitaliseren.

 

Trend 3: Duurzaamheid

De laatste jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker thema aan het worden. Sinds het Parijsakkoord is deze trend in een stroomversnelling geraakt, steeds meer bedrijven rapporteren over hun CO2-uitstoot en hun bijdrage aan de oplossing van het klimaatprobleem. Een groot aantal bedrijven uit onze selectie brengen een uitgebreid verslag uit over hun bijdrage aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN en sturen actief aan bij hun dochterondernemingen om de focus op duurzaamheid te vergroten. Europa loopt hierin voor, maar de nieuwe Amerikaanse regering zal onder leiding van president Biden naar verwachting ook strengere rapportagevereisten stellen aan de beursgenoteerde bedrijven.

Een bedrijf dat een directe bijdrage levert aan de oplossing van het klimaatprobleem is het Slimme Aandeel juli 2015. Middels de dochteronderneming heeft u een van de grootste hernieuwbare energiebedrijven ter wereld in de portefeuille. Het Slimme Grondstof Aandeel mei 2020 heeft op zijn beurt een grote portefeuille aan duurzame bedrijven waaronder een ontwikkelaar van duurzame energieprojecten en sinds kort toepassingen in waterstof.

Slimme Grondstof Aandeel mei 2020 heeft zich gepositioneerd richting structurele trends als duurzaamheid, gezonder leven en digitalisering.

Slimme Grondstof Aandeel oktober 2016 en Slimme Grondstof Aandeel februari 2017 leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de maatschappij, waaronder met lithium voor batterijen.

 

Trend 4: Gezondheidszorg

De vergrijzing en bijbehorende toenemende vraag naar betere gezondheidszorg is ook een structurele trend. Door innovatieve behandelmethoden uit de life sciences en biotechnologische branches worden we als mensen steeds ouder. Tegelijkertijd zijn we ons meer dan ooit bewust van het belang van onze gezondheid, waardoor we gezonder gaan leven. Meerdere bedrijven uit onze Slimme Aandelen portefeuille hebben zich bewust gepositioneerd om in deze trends te beleggen.

Zo heeft het Slimme Aandeel januari 2016 zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde deelnemingen in zorgbedrijven, waaronder 's werelds marktleider in wondverzorgingsproducten, een medicijnontwikkelaar en sinds kort een bedrijf, dat meetinstrumenten levert om de osmolaliteit te testen in klinische en biofarmaceutische markten.

De trend van gezond leven is ook terug te vinden bij het Slimme Grondstof Aandeel mei 2020, wiens dochteronderneming zeer hoogwaardige omega3 tabletten levert.

 

Trend 5: De opkomst van de Aziatische middenklasse

Volgens verwachtingen van de Wereldbank en onderzoeksbureau McKinsey zal China de komende tien jaar de grootste economie ter wereld worden, waarmee het de Verenigde Staten van de troon zal stoten. Ook India maakt volgens de prognoses een aanzienlijke groei door en zal de derde economie van de wereld zijn in 2030. Ook andere landen in Zuidoost-Azië zullen een aanzienlijke economische groei doormaken. Deze landen hebben een relatief jonge gemiddelde bevolkingsleeftijd, waardoor een economisch effect verwacht wordt dat te vergelijken valt met de babyboom in het westen. Volgens onderzoek van het Brookings instituut zal maar liefst 65% van de wereldwijde middenklasse zich in 2030 in Azië bevinden. Veel bedrijven hebben daarom een strategische keuze gemaakt om de aandacht op Zuidoost-Azië te vestigen.

Derhalve is het Slimme Aandeel juni 2018 steeds actiever met het investeren in veelbelovende bedrijven in onder andere Zuidoost-Azië en China.

 

Trend 6: Alternatieve beleggingen

Door de lage rentestand zijn veel beleggers op zoek naar alternatieven om in te beleggen. Voorbeelden daarvan zijn vastgoed, infrastructuurprojecten of private equity.

Zo speelt het Slimme Aandeel januari 2016 in op deze markt. Het bedrijf stond als een van de oprichters aan de basis van een private equity bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste investeerders in alternatieve beleggingen.

 

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt, is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Slimme Grondstof Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Grondstof Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

Peter Havik

 

PS.

Klik hier voor meer informatie over het Waarde Beleggen, ook wel Value Investing genoemd.