Speculeren op de verkiezingen

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Schaarste van koper

Amerikaanse verkiezing goed
voor koperprijs?

Een enorm tekort aan koper
  

  
Verkiezingen

Het stimuleringsplan van de Democraten kan positief zijn voor goud, maar het kan buitengewoon positief zijn voor koper.

De Republikeinse en Democratische leiders onderhandelen momenteel over het COVID-19-stimuleringspakket van meer dan $ 2 biljoen. President Biden loopt voor in de peilingen, wat de uiteindelijke stimulans zou kunnen overhellen naar beleidsdoelen die de voorkeur genieten van de democraten.

Schaarste
Een overwinning van Biden kan buitengewoon positief zijn voor koper. De geschatte kosten voor de voorbereiding van het elektriciteitsnet in Amerika bedragen ongeveer een biljoen dollar. Dat is een enorme stimulans voor de vraag naar koper, maar er is slechts een beperkte hoeveelheid koper.

Vraag naar Koper
De vraag naar batterijmateriaal lijkt te worden aangedreven door auto's en Tesla, het groter plaatje wordt hierbij echter gemist.

In de mijnbouw moeten we verder kijken dan de auto's alleen. Auto's krijgen veel aandacht vanwege de elektrificatie en het charisma van Elon Musk. Maar er is een veel en veel groter plaatje in dit verhaal. De elektrificatie van alles.

 

SlimmeGrondstofAandelen

 

Al jaren is China bezig om leiding te geven aan de economische en technologische kant van de energietransitie. De overheid steunt producenten van zonnepanelen, windturbines, elektrische auto’s en batterijen en faciliteert overnames van bedrijven in het buitenland door staatsbedrijven in de energiesector.

Grote mijnbouwbedrijven zoals Rio Tinto en BHP Billiton bereiden zich voor op de toekomstige vraag naar koper. In het voorjaar zei goudzoeker nummer twee, Barrick Gold, op jacht te zijn naar koperovereenkomsten. Eerder deze week vertelde Tom Palmer van Newmont aan Reuters dat koper verantwoordelijk zal zijn voor maximaal een vijfde van het metaal dat tegen het einde van het decennium wordt geproduceerd, gezien de huidige projectpijplijn.

 

SlimmeGrondstofAandelen

Bron: Source: International Copper Study Group & S&P Global Market intelligence June 2020

 

Slimme Grondstof Aandeel september 2015

Het Slimme Grondstof Aandeel van september 2015 heeft een drietal indrukwekkende exploratieprojecten weten te vergaren in Congo en Zuid-Afrika, met de focus op koper en platinum group metals (PGM’s; platina, palladium en rhodium). Volgens de oprichter en CEO zijn er wereldwijd belangrijke ontwikkelingen gaande die de vraag naar zowel koper als PGM’s flink zullen doen stijgen.

Een IRR van maar liefst 77%
Sinds de opname in september 2015 staat dit bedrijf op een winst van meer dan 650%. Momenteel haalt het bedrijf echter nog geen gram koper uit de grond. Het betreft een van de grootste kopermijnen ter wereld die produceert tegen de laagste kosten. Vanaf Q3 2021 gaat dit bedrijf pas echt in productie. De IRR (internal rate of return, oftewel het effectieve rendement) is maar liefst 77%.

 

SlimmeGrondstofAandelen

 

Bron: BigCharts

 

Benieuwd en nog geen lid? Word dan nu abonnee van onze nieuwsbrief. We hebben een hele aantrekkelijke aanbieding voor u.

 

We houden de kosten laag!

U betaalt €47,50 per kwartaal voor toegang tot de complete grondstoffenportefeuille, alle informatie op de website en de analyses en nieuwe tips die we u maandelijks toesturen.

U krijgt flashberichten om alert te kunnen reageren op koop en verkoop.

Dagelijks publiceren we nieuwsberichten over de bedrijven achter onze aandelen.

Maar, om u over de streep te helpen, mogen we u een gratis abonnementsperiode aanbieden, boven op de al lage prijs.

 

U krijgt gelijk 50% korting!

Wilt u zich aansluiten bij de groeiende groep slimme grondstofbeleggers (en edelmetalen), dan is dit het moment.

U kunt vandaag een abonnement voor drie maanden afsluiten om te kijken of het u bevalt. Voor een periode van drie maanden betaalt u normaal €47,50.

Wie zich vandaag inschrijft, krijgt er gelijk 3 maanden extra abonnement bij, zodat u voor de komende 6 maanden slechts €47,50 betaalt.

Dat is toch mooi 50% korting.

Is het moment aangebroken voor u om samen met ons het grondstoffen- en edelmetalenavontuur aan te gaan? U profiteert gelijk van de stijgingen van goud- en zilveraandelen.

We heten u graag van harte welkom. 


3 maanden GRATIS

 

Niet goed, geld terug

Als het abonnement u niet bevalt, is een berichtje naar onze klantenservice voldoende om uw abonnement stop te zetten. Dat gaat heel makkelijk kunnen we u verzekeren. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn, en indien gewenst betalen wij u het niet gebruikte gedeelte terug.

Dat is een garantie en daar mag u ons altijd aan houden!

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement!

 

600_button_abonneer_hier.gif  

 
Met vriendelijke groet,

Grondstoffenteam BeleggersPlaats