Zo beschermt u uw portefeuille tegen het virus

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Beurskoersen nog niet onder indruk van coronavirus

Maar zo beschermt u alvast uw portefeuille

BeleggersPlaats adviseert haar volgers een verzekering
af te sluiten ter bescherming van de aandelenportefeuille
  

 
Dat we het coronavirus serieus moeten nemen, is ondertussen wel duidelijk. Het begon als een ‘ver van ons bed show’, maar ook in Europa worden er met de dag meer maatregelen getroffen. Het virus heeft inmiddels ook Europa bereikt. Op moment van schrijven zijn er al bijna 900 slachtoffers te betreuren.

SlimmeGrondstofAandelenOmdat wij een adviserende rol hebben bij het samenstellen en onderhouden van beleggingsportefeuilles, zien wij het als onze taak om iedereen die ons actief volgt, te wijzen op bedreigingen in de markt.

Hoewel we het jaar goed gestart zijn, voelt iedereen de bedreigingen van de financiële markten dichterbij komen.

Het coronavirus staat hierin niet alleen!

De markten zijn al langer geïnfecteerd. Dit is een serieuze woordspeling, want dat omschrijft precies hoe we ervoor staan.

Moeten we panikeren?

Ach nee, natuurlijk niet. Dat zou dom zijn. Het doel van dit schrijven is niet om angst te prediken.

Waar u zich wel van bewust moet zijn, is dat als het misgaat, in korte tijd de klappen heel hard zullen zijn. We refereren hier aan de periode van half oktober 2008. Wie had zich kunnen realiseren dat begin maart 2009 er nog een klap zou komen.

We weten simpelweg niet wanneer de volgende klap komt, maar er zijn nu meerdere voortekenen die een nieuwe periode inluiden. We noemen de belangrijkste:

 • Als grootste bedreiging zien we toch de verwatering van het financiële systeem door de hulpprogramma’s van de Centrale Banken. Het blijven pompen van geld in de markt, is als water bij de melk gooien. De centrale banken geven hiermee een signaal af dat de economie tot op de dag van vandaag nog niet op eigen benen kan staan.
   
 • De door Trump ontketende handelsoorlog zetten we op nummer 2.
   
 • De situatie in het Midden-Oosten woedt als een veenbrand verder. De ruzie tussen de VS en Iran is dan een actueel voorbeeld, maar de impact van de ruzie tussen de VS en de olieproducerende landen in die regio kan ingrijpende gevolgen hebben voor de olieprijs. Sla de geschiedenisboeken er maar op na. Een regelrechte bedreiging voor de wereldwijde economie.
   
 • China vormt meer dan ooit een bedreiging. Met name de voortdurend vertragende economische groei kan van grote impact zijn op de rest van de wereld. Onderschat de gevolgen niet van de dreiging die uitgaat van het eerder genoemde coronavirus. Deze kan een internationaal domino-effect hebben, startende in het invloedrijke China.
   
 • De situatie in Duitsland wordt steeds benauwder als gevolg van de zwaar tegenvallende autoverkopen. De Duitse economie drijft op de auto- industrie.
   
 • De beurskoersen kunnen een harde klap krijgen als gevolg van de zwakke fundering onder veel bedrijven. Beleggers hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in bedrijven die het moeten hebben van naam en imago, terwijl er voorbijgegaan wordt aan de werkelijke waarde van een bedrijf. Denk aan Tesla. Als iedereen straks naar de uitgang rent, dan worden deze bedrijven het hardst geraakt.

 

Ons advies aan u

Eigenlijk is dit het juiste moment om te gaan denken aan een verzekering voor als het echt misgaat. Volgens het principe van communicerende vaten, zal de neerwaartse druk op het één, de ander omhoog stuwen.

Dat is precies wat er gebeurt met goud als de beurskoersen naar beneden gedrukt worden. Iets wat u al wist, maar als het zo ‘op papier’ staat, zal dat u binnen deze context zeker tot nadenken zetten. Dat is wat we althans willen bereiken.SlimmeGrondstofAandelen

Er wordt veel geschreven over goud, maar wat de werkelijke waarde van goud is en op wat voor manier hierin te beleggen, is niet makkelijk te begrijpen.

Beleggen in goud ligt dan ook niet zo voor de hand als het toch goed gaat zoals nu…

Wij willen u behoeden en wijzen op het effect van een verzekering onder uw portefeuille.

Bescherm uw kapitaal met goud is ons nadrukkelijk advies.

 

Wat u vandaag moet weten over goud

Goud wordt gezien als een veilige haven, omdat als de aandelenkoersen fors dalen, velen vluchten in edelmetaal. Wie denkt dat het monetaire systeem zal instorten, koopt goud en bergt het veilig op.

Zoals eerder gezegd, stijgt goud als gevolg van het negatieve sentiment, maar structureel zijn er nog een aantal redenen te noemen:

 • Goud wordt van oudsher gezien als een veilige haven, dus bij onraad neemt de vraag naar goud toe.

 • Sinds begin deze eeuw is goud ook een beleggingsobject geworden. Een nog steeds groeiende groep speculanten biedt zich aan.

 • Een dalende en zelfs negatieve rente drijft spaarders richting goud. Een nieuwe groep dient zich aan. We staan hierbij aan het begin van een steeds groter wordende groep afnemers van goud.
   
 • Rusland wil minder afhankelijk worden van de activa in dollar. Ze kopen sinds 2018 enorme hoeveelheden goud.

 

Dat betekent dat de goudproductie in rap tempo zal toenemen

Veel aandelen op de internationale aandelenmarkten zijn overgewaardeerd en een nieuwe bubbel is een feit. Daar komt nog bij dat door de lage rentes, sparen en obligaties geen alternatieven meer zijn.

Alles duidt erop dat we aan de vooravond staan van een kentering op de aandelenmarkten. Goud komt steeds meer in beeld en de goudproductie zal hierdoor explosief stijgen.

Als we echte hoge rendementen willen halen, dan komen we automatisch terecht bij de goudproducenten.

U kunt fysiek goud kopen en in een kluis leggen. Of wie geen enkele moeite wil doen, koopt een goud ETF.

Wij wijzen u de weg naar de goud- en zilverproducenten die nu al indrukwekkende groeicijfers laten zien. Het opbouwen van een dergelijke portefeuille is een intensief proces. De mijnbouw is een complexe sector, omringd met onbetrouwbare partijen.

Wij helpen u de risico’s te verkleinen en de kansen te benutten die er absoluut liggen.

 

Verzameling goud- en zilvermijnen

Onze aandelenportefeuille, bestaande uit 34 posities, bevat naast een interessante reeks grondstofaandelen ook een serie goud- en zilvermijnen.

Zoals eerder opgemerkt, stijgt de productie van edelmetalen. In de afgelopen jaren hebben wij een aantal interessante goud- en zilvermijnen geselecteerd die een verzekering vormen onder uw persoonlijke portefeuille.

Let op: Dit is voor de langere termijn. Deze aandelen kunnen behoorlijk volatiel zijn. Als voorbeeld hebben we een zestal mijnen geselecteerd waarvan we de koersstijging over de afgelopen 12 maanden op een rij hebben gezet.

 

SlimmeGrondstofAandelen 

 

De Dow Jones steeg in deze periode 12%.

Dat betekent dat deze voor u geselecteerde mijnen nu al bovengemiddeld hard stijgen!

In de portfolio en in onze analyses worden deze bedrijven uitgebreid beschreven.

Onze complete grondstoffenportfolio bevat meer dan alleen edelmetalen. Denk aan uranium, lithium, koper en energiebedrijven. Onze recent opgenomen mijnbouwbedrijf steeg in slechts 9 weken tijd al met 20%! Zo hard gaat het dus.

Wie vandaag nog toegang wil tot de complete grondstoffenportefeuille, waaronder de genoemde aandelen in deze nieuwsbrief, kan nu voordelig kennismaken.

 

We houden de kosten laag!

U betaalt €47,50 per kwartaal voor toegang tot de complete grondstoffenportefeuille, alle informatie op de website en de analyses en nieuwe tips die we u maandelijks toesturen.

U krijgt flashberichten om alert te kunnen reageren op koop en verkoop.

Dagelijks publiceren we nieuwsberichten over de bedrijven achter onze aandelen.

Maar, om u over de streep te helpen, mogen we u een gratis abonnementsperiode aanbieden, boven op de al lage prijs.

 

U krijgt gelijk 50% korting!

Wilt u zich aansluiten bij de groeiende groep slimme grondstofbeleggers (en edelmetalen), dan is dit het moment.

U kunt vandaag een abonnement voor drie maanden afsluiten om te kijken of het u bevalt. Voor een periode van drie maanden betaalt u normaal €47,50.

Wie zich vandaag inschrijft, krijgt er gelijk 3 maanden extra abonnement bij, zodat u voor de komende 6 maanden slechts €47,50 betaalt.

Dat is toch mooi 50% korting.

Is het moment aangebroken voor u om samen met ons het grondstoffen- en edelmetalenavontuur aan te gaan? U profiteert gelijk van de stijgingen van goud- en zilveraandelen.

We heten u graag van harte welkom. 


3 maanden GRATIS

 

Niet goed, geld terug

Als het abonnement u niet bevalt, is een berichtje naar onze klantenservice voldoende om uw abonnement stop te zetten. Dat gaat heel makkelijk kunnen we u verzekeren. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn, en indien gewenst betalen wij u het niet gebruikte gedeelte terug.

Dat is een garantie en daar mag u ons altijd aan houden!

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement!

 

600_button_abonneer_hier.gif  

 
Met vriendelijke groet,

Grondstoffenteam BeleggersPlaats
 

 

Zelf aan de slag

Wat kan BeleggersPlaats concreet voor u als goudbelegger betekenen?

Het team achter de samenwerking tussen uitgeverij BeleggersPlaats en vermogensbeheerder Vimco Luxembourg heeft in de afgelopen vier jaar dat we samenwerken een indrukwekkend aandelenportfolio opgebouwd, waaronder een aantal veelbelovende goud- en zilvermijnen, royalty bedrijven en een goudfonds.

In de nieuwsbrief www.SlimmeGrondstofAandelen.nl informeren wij abonnees over de voortgang van de aandelenportfolio en adviseren we nieuwe posities.