Mooie aanvulling op grondstoffenportefeuille

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

 

Trouwe dividendbetaler betaalt al 37 jaar op rij dividend
 
Dit kwalitatief hoogwaardig goudmijnbouwbedrijf is een
mooie aanvulling op iedere grondstoffenportefeuille

....en heeft nog vele mooie projecten in de pijplijn zitten
  

 
Het aandeel dat deze maand centraal staat, is een goudmijnbouwbedrijf dat zich richt op de productie van voornamelijk goud, met als bijproducten zilver, zink en koper en is een van de grotere goudproducenten ter wereld met een actuele beurswaarde van CAD 13,05 miljard. Het bedrijf heeft in totaal acht goudproducerende mijnen in mijnbouwvriendelijke jurisdicties: Canada, Finland en Mexico. Het hoofdkantoor is gevestigd in Toronto, Canada. In 2017 vierde het bedrijf haar zestigjarige bestaan. Een bijzondere prestatie, aangezien mijnbouwbedrijven altijd op zoek moeten naar nieuwe deposito’s om hun uitgeputte mijnen te vervangen. Dit is dus een teken van de lange termijn waarde die dit bedrijf al deze jaren voor haar aandeelhouders heeft weten te creëren.

Dit goudmijnbouwbedrijf heeft al diverse jaren haar eigen verwachtingen op zowel productie- als kostenniveau weten te overtreffen en het genereert een significante cash flow. De goudreserves nemen toe en het is uitstekend gepositioneerd om met zowel bestaande als nieuwe mijnen de komende jaren door te groeien.

Het bedrijf hanteert een lange termijn focus van waardecreatie voor haar aandeelhouders. De focus is om zowel de kasstroom als de intrinsieke waarde per aandeel te laten stijgen. Dit zijn namelijk de factoren die het meeste waarde voor aandeelhouders creëren. Het bedrijf presteert aanzienlijk beter op dit gebied dan haar concurrenten in de goudsector. De groei van de intrinsieke waarde per aandeel (Net Asset Value Per Share, NAVPS) bedroeg in de periode 2005 tot en met 2018 gemiddeld 9% per jaar, vergeleken met het industriegemiddelde van 2% per jaar. Het bedrijf verslaat al zeven jaar op rij haar eigen doelstellingen.
 

Trouwe Dividendbetaler
400_sga50.jpg 
Het bedrijf betaalt al 37 jaar op rij dividend aan haar aandeelhouders. Tot en met 2018 is in totaal al USD 961 miljoen aan dividenden uitgekeerd, zoals in de afbeelding aan de rechterzijde is weer-gegeven. In 2019 ver-hoogden ze het dividend per aandeel bovendien met 14% tot USD 0,125 per kwartaal. De doel-stelling van het bedrijf is om voor de lange termijn de dividend-uitkeringen te handhaven en waar mogelijk te verhogen. Alle bovenstaande argumenten tonen aan dat dit goudmijnbouwbedrijf een kwalitatief hoogwaardig goudbedrijf is. De consequente outperformance van het bedrijf, de sterke operationele kasstroom en liquiditeitspositie, de vele mooie projecten die nog in de pijplijn zitten en de kwaliteit en betrouwbaarheid van het management, maken van dit aandeel een mooie aanvulling op iedere grondstoffenportefeuille.

    

600_3_maanden_gratis.jpg 
 

Sluit nu extra voordelig een abonnement af

Wie vandaag zijn abonnement activeert, krijgt er gelijk 90 dagen GRATIS abonnement bij. Een extra periode van drie maanden, zonder dat u daarvoor maar iets betaalt. U bent dan meteen op de hoogte van al mijn zeer kansrijke Slimme Grondstof Aandelen.

Klik op de onderstaande rode button en kies uw abonnement. 
 

600_button_abonneer_hier.gif 

 

Wij wensen u welvarende en voorspoedige beurzen toe. 

 
Met vriendelijke groet, 

Grondstoffenteam BeleggersPlaats