In tijden niet meer zo goedkoop geweest

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

 

De prijzen van koper, zink en nikkel
maken een moeilijke periode door.
 
Het is daarom dat diverse mijnbouwbedrijven in tijden niet meer zo goedkoop zijn geweest

We zien de huidige lage waardering als een kans om dit kwaliteitsaandeel op te nemen en mee te profiteren wanneer de grondstofprijzen zich herstellen.
  

 
Het aandeel dat deze maand centraal staat, is een Canadees mijnbouwbedrijf dat zich primair richt op de basismetalen koper, nikkel en zink. Het heeft projecten in Chili, de Verenigde Staten, Portugal en Zweden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Toronto, Canada. Het bedrijf kan gezien worden als een senior cap mijnbouwbedrijf, per 23 januari 2019 heeft het bedrijf een beurswaarde van CAD 4,09 miljard en wordt het aan de TSX verhandeld.

Het mijnbouwbedrijf is wereldwijd actief. De strategie is om een portefeuille hoogwaardige basismetaalmijnen te exploiteren, uit te breiden en te doen groeien om aandeelhouders gedurende alle fases van de economische cyclus te voorzien van goede rendementen, met een primaire focus op het basismetaal koper. Dit bereikt het bedrijf door actief te sturen op een concurrerende kostenpositie en zich te focussen op mijnbouwjurisdicties met een zeer beperkt risicoprofiel.

Ook werkt het actief aan het behouden van een goed gevulde pijplijn met exploratie- en ontwikkelingsprojecten, om zo de bestaande grondstoffendeposito’s op peil te houden en uit te breiden. Het bedrijf legt het de nadruk op een zeer lage schuldgraad en een flexibele balans, zodat het de ruimte heeft om in te spelen op kansen (acquisities).

Dit mijnbouwbedrijf is een van de grotere spelers in de grondstoffensector op het gebied van basismetalen. De prijzen van de gewonnen metalen, koper, zink en nikkel, maken een moeilijke periode door. Dat is ook zichtbaar in de beurskoers, die hier ook te leiden onder heeft gehad. Voor lange termijn beleggers biedt dit echter juist een kans, aangezien het al in tijden niet meer zo goedkoop is geweest. Momenteel wordt het aandeel gewaardeerd op 10 keer de winst, en slechts 3 keer de EBITDA. Dat is zowel ten opzichte van de concurrentie als ten opzichte van de eigen historie zeer goedkoop te noemen.

Het feit dat het bedrijf momenteel een grote liquiditeitspositie heeft, beloofd veel goeds voor de toekomst. Het heeft aangegeven voornamelijk te willen investeren in nieuwe exploratie- en uitbreidingsprojecten met weinig risico en een groot opwaarts potentieel. Het wil op regelmatige basis een dividend uitkeren (2,15% momenteel) en wil zeer zorgvuldig met haar schuld- en kaspositie omgaan. Flexibiliteit is het sleutelwoord. Wanneer zich een aantrekkelijk mijnbouwproject voordoet, wil het snel kunnen schakelen en een overname kunnen doen.

Het is in het bezit van diverse kwalitatief hoogwaardige projecten in laag-risicogebieden waarop het sterke marges maakt. Er worden diverse exploratie- en uitbreidingsprojecten uitgevoerd om de deposito’s uit te breiden en de grote kaspositie biedt ruimte voor het doen van grootschalige overnames. We zien de huidige lage waardering als een kans om dit kwaliteitsaandeel op te nemen en mee te profiteren wanneer de grondstofprijzen zich herstellen. We voegen het aandeel daarom toe aan onze portefeuille.

    

600_3_maanden_gratis.jpg 
 

Sluit nu extra voordelig een abonnement af

Wie vandaag zijn abonnement activeert, krijgt er gelijk 90 dagen GRATIS abonnement bij. Een extra periode van drie maanden, zonder dat u daarvoor maar iets betaalt. U bent dan meteen op de hoogte van al mijn zeer kansrijke Slimme Grondstof Aandelen.

Klik op de onderstaande rode button en kies uw abonnement. 
 

600_button_abonneer_hier.gif 

 

Wij wensen u welvarende en voorspoedige beurzen toe. 

 
Met vriendelijke groet, 

Grondstoffenteam BeleggersPlaats