Koers uraniumbedrijf kan nog volop stijgen

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

  
Koers Uraniumbedrijf kan nog volop stijgen


In deze editie leggen we u uit wat de kansen zijn voor deze veelbesproken brandstof. Inclusief gratis aandelenanalyse.
  

 
Kernenergie staat weer op de agenda. We hebben het over een veelbesproken energiebron waar iedereen wel een mening over heeft: Uranium.

Met name de twee grote ongelukken in Tsjernobyl en Fukushima waren het bewijs van de risico’s in geval het mis gaat echter, kernenergie biedt heel wat voordelen.

Het risico zit hem in de impact wanneer het mis gaat. Het neerstorten van een vliegtuig is gelijk wereldnieuws, maar dagelijks komen er wereldwijd duizenden mensen om in het verkeer. Dat meten we niet. Net als wereldwijd de vervuilende werking van het verbranden van fossiele brandstoffen die bergen CO2 uitstoten.

Zolang het radioactief afval onder controle blijft, biedt kernenergie een flink aantal voordelen:

  • Een kerncentrale stoot geen broeikasgassen uit.
  • Een kerncentrale produceert met weinig brandstof veel elektriciteit
  • Een kerncentrale gaat lang mee.
  • Levert relatief weinig afval op. Het bijkomende gevaar is goed te managen. Het gaat om enkele kubieke meters per centrale.
      

Kernenergie wordt steeds meer gezien als goedkoop alternatief voor de vervuilende olie en vervult een brugfunctie tussen zwarte naar groene energie.


Kernenergie staat weer op de agenda

Het gebruik van zonkracht en wind voor het opwekken van schone energie groeit snel, maar heeft nog niet het gewenste effect om de komende jaren aan de vraag te kunnen voldoen.

Een belangrijkere ontwikkeling voor de vraag naar uranium zou wel eens de sterke toename van kerncentrales in Azië kunnen zijn, en dan met name in India en China. Geschat wordt dat daar de komende 5 jaar rond de 55 reactoren online komen, wat naar schatting dit jaar een tekort op de uraniummarkt kan gaan veroorzaken.

De meeste vraag komt uit China. Daar zijn de meeste nieuwe reactoren gepland. Ook de huidige Amerikaanse regering is een voorstander van nucleaire energie.

De prijs zal op termijn gaan stijgen. Alle voortekenen hiervoor zijn er. De grafiek is alles zeggend.

SlimmeGrondstofAandelen

 

Uranium Energy Corp. (NYSE: UEC)

Eén van onze uraniumbedrijven uit de portfolio, Uranium Energy, heeft de afgelopen 10 jaar dankbaar gebruik gemaakt van de malaise in de grondstoffensector om voor relatief weinig geld een aantal uraniumprojecten op te kopen, voor het overgrote deel gelegen in de VS.

Een groot deel van de projecten is geschikt voor een goedkope en efficiënte methode van uraniumwinning. De onderneming is uitstekend gepositioneerd om van de uranium-opleving te profiteren.

We kochten dit aandeel twee jaar geleden voor $0,75. Inmiddels is het aandeel 111% gestegen. Meer dan een verdubbeling dus.

De koers van het aandeel laat een interessant verloop zien. Deze gaat niet in een rechte lijn omhoog. Het is een grillige markt die mede beïnvloed wordt door veranderende voorraadposities. Een plotselinge opleving van de productie kan de prijs drukken.

De volgende grafiek is het bewijs in welke trend ons uraniumbedrijf zit sinds opname in onze portfolio.

SlimmeGrondstofAandelen

We hebben inmiddels een rendement van 111% gemaakt, maar de koers staat nog maar op $1,55. De prijs van uranium bereikte vlak voor de ramp in Fukushima een prijs van $70 per pond. Momenteel bedraagt deze rond de $22.

Ons andere uraniumbedrijf uit de portfolio steeg 95% over de afgelopen 24 maanden.

Maar de kansen liggen niet alleen bij uranium…

Gaat u samen met ons het avontuur aan om te gaan profiteren van de uitbraak in de hele grondstoffensector en edelmetalen?

Afgelopen periode hebben we u vaker gewezen op de kansen die er liggen op de grondstoffenmarkt.

De ontwikkelingen van grondstoffen zullen niet alleen gedijen bij een correctie op de beurzen, maar het effect van een transitie naar een schonere wereld zal de prijzen van lithium, koper en uranium tot ongekende hoogte opdrijven.

 

Grondstoffen als winnaar

Het verhaal dat grondstoffen straks de winnaar zijn is eenvoudig te verklaren.

Ons grondstoffenteam is dagelijks bezig met het lokaliseren van aandelen die een nieuwe toekomst inluiden.

De toekomst van de elektrische auto, de toekomst van een duurzame wereld, de toekomst van nieuwe energiebronnen, de toekomst die ons allemaal zal raken.

 

Rapport

Het grondstoffenrapport dat we onlangs voor onze abonnees gemaakt hebben, geeft een kijk op de markt van o.a. koper, uranium, lithium, goud en zilver.

U Leest alles over het enorme potentieel dat er ligt als de elektrische auto straks wereldwijd het straatbeeld zal sieren. Dat betekent een explosieve groei van de productie van elektrische voertuigen en dat houdt automatisch een megastijging in van de vraag naar lithium, die wordt verwerkt in batterijen en accu’s’.

De revoluties van elektrische auto’s en duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie en vele andere energiebronnen, zullen de vraag naar lithium-ion batterijen enorm doen toenemen.

In het rapport vertellen we u precies welke bedrijven interessant zijn om NU in te gaan investeren.

De overgang naar een duurzame wereld is nu pas echt begonnen. Naast lithium zal de vraag naar koper explosief gaan stijgen. Ook dit materiaal vindt zijn weg naar de elektrische auto.
 

U kunt vandaag ons nieuwste Grondstoffenrapport opvragen. U betaalt daarvoor niets! Wie zich vandaag tegen een voordelig welkomsttarief aanmeldt, krijgt het rapport direct toegestuurd. Na het lezen ervan zult u overtuigd zijn van de kracht van de grondstoffenmarkt.

 
De winsten kunnen groot zijn! Doet u mee en gaat u samen met ons dit avontuur aan?

 

Maak nu voordelig kennis en ontvang
het rapport GRATIS!

Meer dan 20 ondernemingen sieren onze grondstoffenportfolio. In het grondstoffenrapport leggen we u precies uit welke industrieën straks zullen gloren en waar de grote winsten te halen zijn. 

SlimmeGrondstofAandelenDaaronder zitten ook een aantal bedrijven die zullen zegevieren als de goudprijs oploopt. Deze ondernemingen staan in onze aandelenportfolio en op de website maakt u nader kennis met deze bedrijven. Van elke positie is er een uitgebreide analyse op te vragen.

 

Het rapport, de complete portfolio, alle informatie op de website en alle analyses zijn nu beschikbaar voor de lage instapprijs van slechts €47,50.

 
Voor een periode van 3 maanden heeft u toegang tot alle informatie en elke maand ontvangt u een nieuwe tip.


50% EXTRA KORTING!

U krijgt er nog eens een periode van 3 maanden GRATIS abonnement bij. Zo betaalt u voor de komende 6 maanden geen €95 maar €47,50.

Dat is nog eens 50% korting en het rapport t.w.v. €42,50 ontvangt u gratis

 

SlimmeGrondstofAandelen

Klik hier om u aan te melden bij Slimme Grondstof Aandelen.

 

600_button_anonneer_hier.jpg
  

We heten u graag van harte welkom!


Met vriendelijke groet,

Grondstoffenteam BeleggersPlaats

 

PS: De analyse van Uranium Energy stellen wij kosteloos aan u ter beschikking. Op deze manier krijgt u een indruk van de kwaliteit van onze analyses zoals we die maken voor elke positie uit de portfolio. De analyse is van mei 2016, het moment dat we het aandeel opnamen.

Klik hier om de analyse alvast te downloaden. Normaal is deze enkel beschikbaar voor betalende abonnees.