Een mooie ruwe diamant

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

 
Een mooie ruwe diamant

met ruim 5% dividendrendement
  

 
Het aandeel dat deze maand centraal staat, is een Canadees mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en productie van diamanten. Vlaggenschip is een project in Botswana. Hier staat een diamantmijn die sinds 2012 in productie is. De vastgestelde diamantvoorraad beslaat 7,61 miljoen karaat, met nog eens een geschatte voorraad van 3,04 miljoen karaat. Sinds de opening van deze mijn in 2012 heeft die zich ontwikkeld tot een van de grootste en meest vooraanstaande wereldwijde producenten van grootschalige edelstenen van topkwaliteit. Er zijn enkele van de grootste diamanten ter wereld gevonden. Het bedrijf heeft een beurswaarde van CAD 780 miljoen.

De koers van het aandeel is eind 2017 en begin 2018 teruggelopen, nadat het bedrijf in 2017 minder wist te produceren. Daardoor is de omzet en winst ook iets gedaald. Een groot mijnbouwfonds heeft bovendien, vanwege teruggelopen fondsliquiditeit (beleggers onttrokken hun geld), een forse tranche aandelen moeten verkopen, waardoor de koers ver is teruggevallen. In onze ogen wordt het aandeel momenteel te goedkoop verhandeld en wel onder de intrinsieke waarde. De koers/winst verhouding is slechts 8,21, terwijl het bedrijf momenteel slechts voor 4,7 keer de EBITDA (winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie) wordt verhandeld. Het bedrijf is bovendien financieel kerngezond met een kaspositie van ruim CAD 61 miljoen. Het management heeft veel skin in the game (30% van de aandelen) en terwijl we wachten tot de koers terug stijgt naar de intrinsieke waarde, vangen we ook nog ruim 5% dividendrendement. In onze ogen is dit mijnbouwbedrijf dus een mooie ruwe diamant en nemen we het aandeel graag op in onze grondstoffenportefeuille van Slimme Grondstof Aandelen.

    

600_3_maanden_gratis.jpg 
 

Sluit nu extra voordelig een abonnement af

Wie vandaag zijn abonnement activeert, krijgt er gelijk 90 dagen GRATIS abonnement bij. Een extra periode van drie maanden, zonder dat u daarvoor maar iets betaalt. U bent dan meteen op de hoogte van al mijn zeer kansrijke Slimme Grondstof Aandelen.

Klik op de onderstaande rode button en kies uw abonnement. 
 

600_button_abonneer_hier.gif 

 

Wij wensen u welvarende en voorspoedige beurzen toe. 

 
Met vriendelijke groet, 

Grondstoffenteam BeleggersPlaats