wordt lithium de grote winstmaker

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

 

Wordt Lithium in 2018
de grote winstmaker?

    

 
Afgelopen periode hebben wij u regelmatig gewezen op de kansen die er liggen in de grondstoffenmarkt.

Wij begrijpen dat de oplopende beurskoersen om ons heen de aandacht afleiden van de echte grote winstkansen in de markt…

De markt van grondstoffen dus!

De S&P Industrial Metals index steeg vorig jaar met 24%. Is dit de opmaat naar een grote uitbraak?

Wij denken van wel, maar dat moeten we wel nuanceren. In deze editie de kansen en bedreigingen op een rij. We houden niet van platte verhalen over snel rijk worden. Beleggen in grondstoffen vergt veel voorwerk en tijdens de rit moeten we alert zijn…

Dat is juist ons vak

Vandaag stellen we lithium centraal. En wel met de volgende sprekende grafiek.
 

 600_sga44.jpg

 
Over de afgelopen 24 maanden gemeten laat de Dow Jones (blauwe lijn) een groei zien van 65%, de Lithium index stijgt met 113%.

Deze groei gaat gepaard met tussentijdse correcties. De weg omhoog gaat nooit geleidelijk. Verkoop niet in blinde paniek als de koers plots daalt.
 

De rode lijn in de grafiek illustreert de ontwikkelingen van lithium, een metaal dat essentieel is voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s. De vooruitzichten zijn goed. In 2018 zullen er naar verwachting meer dan 1 miljoen elektrisch aangedreven auto’s verkocht worden. De impact hiervan is af te lezen aan de stijging van de prijzen. De prijs voor lithium is in 2017 met 36% gestegen.

 
Met name in China zal de invoering van de schone auto een enorme vlucht nemen.

De groei in het enorme land zal effect hebben op een stijgeng van de vraag naar o.a. koper, kobalt, aluminium en ijzererts.

Ook in de industriële landen wakkert de economische groei de vraag naar grondstoffen aan.
 

Uitbraak van grondstoffen

Wij adviseren u een deel van uw portefeuille in te richten met grondstoffen.

Kan dan niets de ontwikkeling van de lithiumprijs in de weg staan?

Het antwoord is: JA! Door de enorme toename van de vraag zal er flink geproduceerd moeten worden. Vraag en aanbod lopen in een sterk groeiende markt nooit synchroon.

Dit kan leiden tot tussentijdse vraagtekorten, maar ook tot overschotten. In tijden van een tijdelijk overschot zullen de prijzen dalen. Verkoop op zo’n moment nooit!

Wij adviseren onze abonnees wekelijks over de ontwikkelingen in de markt en beschouwen in de nieuwsbulletins uw aandelen. Belangrijk nieuws ontvangt u onmiddellijk in de vorm van een flashbericht.


Een speciaal grondstoffenteam binnen Vimco houdt dagelijks de ontwikkelingen in de gaten van de grondstoffenmarkt. Hun kennis vindt zijn weg naar de vermogensbeheer-portefeuilles van Vimco. De impact van deze markt is groot. Het in balans brengen van kansen en risico’s is een intensief werk.

Deze kennis wordt hergebruikt en gedeeld met de lezers van BeleggersPlaats. Wie heeft besloten de grondstoffenportefeuille mee te gaan volgen, kan nu voordelig instappen.
 

Zilver en goud

Binnen de grondstoffenportefeuille brengen we ook goud- en zilveraandelen onder. Ook deze markt laat zich niet eenvoudig volgen. Ook hier kunnen grote stijgingen verwacht worden. Met name als de beurskoersen zich corrigeren is de impact hiervan groot op edelmetalen, die gezien worden als veilige haven.

De grondstoffenportefeuille kent hierdoor een grote risico-spreiding

 

Voordelig abonnement

U kunt vandaag een abonnement voor drie maanden afsluiten om te kijken of de complete grondstoffen portefeuille u bevalt. Voor een periode van drie maanden betaalt u €47,50.

Wie zich vandaag inschrijft, krijgt er gelijk 3 maanden extra abonnement bij.

 

SlimmeGrondstofAandelen 

 

Dat is toch mooi 50% korting

Als abonnee ontvangt u maandelijks onze nieuwsbrief en tussentijdse updates. Zo krijgt u altijd actuele informatie over uw aandelen en nieuwe tips.

Bij snelle koop- of verkoopacties ontvangt u onmiddellijk een Flashbericht.

 
Op de website vind u alle informatie die u nodig heeft bij het beleggen in grondstoffen. U vindt er ook handige tips die u als belegger nog slimmer maken.

Is het moment aangebroken voor u om samen met ons het grondstoffenavontuur aan te gaan? De portfolio bevat momenteel meer dan 22 veelbelovende goud-, zilver- en grondstofaandelen. 


 

BoekDeze maand ontvangen alle nieuwe abonnees het Grondstoffenrapport 2018 t.w.v. €42,50 helemaal gratis.

Het rapport is ook los (dus zonder abonnement) te koop. Klik hier voor meer informatie. In het Grondstoffen Rapport gaan we dieper in op deze complexe maar oh zo interessante markt. 

Onze aandelenportfolio bevat momenteel 22 veelbelovende goud-, zilver- en grondstofaandelen. De portfolio breidt voortdurende uit.

Is het moment aangebroken voor u om samen met ons het grondstoffenavontuur aan te gaan?

 

600_button_abonneer_hier.gif  

We heten u graag van harte welkom!


Met vriendelijke groet,

Grondstoffenteam BeleggersPlaats