Maar liefst 75% ondergewaardeerd

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

 
Nieuw bedrijf wordt maar liefst 75% ondergewaardeerd
  

 
Het aandeel dat deze maand centraal staat, is een mijnbouwbedrijf dat zich primair richt op de exploratie en productie van nikkel en kobalt met bijproduct scandium. Het bedrijf heeft ook nog enkele overige projecten in beheer met een focus op goud, nikkel en zink en heeft de aandacht van beleggers getrokken door zich uniek te positioneren als dé bron van ethisch verantwoord kobalt. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Australische hoofdstad Perth. Het bedrijf is een junior miner (junior mijnbouwbedrijf), met een actuele beurswaarde van AUD 148,6 miljoen. 

Een slimme positioneringsstrategie van het management, gecombineerd met een flinke stijging van de kobaltprijs, heeft de koers van het aandeel de lucht in geschoten, van AUD 0,1275 op de dag van de IPO tot AUD 1,82 op 27 december 2017. Dit betekent dat het aandeel sinds haar eerste beursnotering in februari 2017 maar liefst 14x over de kop is gegaan. Het einde lijkt daarmee echter nog lang niet in zicht. Gelet op de forse vraag naar kobalt door de revoluties van elektrisch rijden en duurzame energie, lijken we pas aan het begin te staan van een uitbundige rally van de kobaltprijs.

Naast nikkel wordt ook een zeer grote hoeveelheid kobalt gewonnen. Deze grote kobaltvoorraad brengt een significante verandering van het toekomstperspectief met zich mee. Zowel kobalt als nikkel zijn namelijk metalen die een cruciale rol spelen in de samenstelling van lithium-ion batterijen, welke worden toegepast in elektrische auto’s, smartphones en tablets, en in de opslag van duurzame energie.

Naast kobalt en nikkel, zijn er ook grote mineralisaties van scandium aangetroffen. Scandium zal de komende jaren naar verwachting enorm veel aan populariteit winnen. Aluminium eindgebruikers zullen steeds meer de voordelen gaan inzien van het toevoegen van scandium aan hun aluminiumproducten. Scandium is vandaag de dag een cruciaal element voor het produceren van LCD televisies en mobiele telefoons. De komende jaren zal scandium naar verwachting steeds meer worden toegepast in de transportsector.

Bovenstaande ontwikkelingen, gecombineerd met de nog steeds groeiende markt voor smartphones en tablets, leidt tot een zeer sterke groei van de vraag naar lithium-ion batterijen. Een batterij van voornamelijk lithium, nikkel, kobalt en grafiet wordt gezien als de superieure samenstelling voor vele applicaties.

Het bedrijf bevindt zich in een ideale positie om te profiteren van verdere stijgingen van de kobalt- en nikkelprijs. Het is een van de beste beursgenoteerde bedrijven om in te spelen op de toenemende vraag. Het bevindt zich in een stabiele jurisdictie en heeft zeer grote deposito’s onder beheer. Stijgende kobalt- en nikkelprijzen zullen een hefboomwerking hebben op de koers van het aandeel.

Op basis van diverse analyses kan gesteld worden dat het bedrijf ten opzichte van de actuele beurskoers van AUD 1,82 met maar liefst 75% ondergewaardeerd wordt.

Ondanks de recente koersstijging kan het aandeel voor een zeer aantrekkelijke prijs worden aangeschaft. We nemen het aandeel daarom met veel enthousiasme op in onze grondstoffenportefeuille van Slimme Grondstof Aandelen..

    

600_3_maanden_gratis.jpg 
 

Sluit nu extra voordelig een abonnement af

Wie vandaag zijn abonnement activeert, krijgt er gelijk 90 dagen GRATIS abonnement bij. Een extra periode van drie maanden, zonder dat u daarvoor maar iets betaalt. U bent dan meteen op de hoogte van al mijn zeer kansrijke Slimme Grondstof Aandelen.

Klik op de onderstaande rode button en kies uw abonnement. 
 

600_button_abonneer_hier.gif 

 

Wij wensen u welvarende en voorspoedige beurzen toe. 

 
Met vriendelijke groet, 

Grondstoffenteam BeleggersPlaats