Slimme Grondstof Aandelen baseert zich voor het overgrote deel op de succesvolle Resources portefeuille van onze vermogensbeheerders uit Luxemburg. De wereld is hun werkterrein en onze vermogensbeheerders en analisten bezoeken jaarlijks vele Resource Investment bijeenkomsten in Vancouver, Toronto, Londen, Denver, en Zurich, waar zowel de grote producenten als opstartende exploratie bedrijven hun activiteiten promoten. Bij de keuze van toekomstige beleggingen richten zij zich op producenten van zowel speculatieve als industriële grondstoffen zoals goud, zilver, koper, olie, platina, palladium, en vele anderen. Een abonnement op Slimme Grondstof Aandelen is de uitgelezen kans voor particuliere beleggers om zonder de gebruikelijke beheerskosten in deze kennis en expertise te delen.
GRATIS Slim Aandeel
We staan aan het begin van een nieuw jaar. Tijd om u te bezinnen. Nu de aandelen maar blijven stijgen, wordt het steeds moeilijker om betaalbare aandelen te vinden.
Als er één sector gouden kansen biedt, dan is het wel die van grondstoffen. In deze nieuwsbrief zetten we de argumenten op een rij.
Afgelopen week publiceerden een aantal informatiediensten een grafiek die misschien wel het meest overtuigende signaal geeft dat grondstoffen op uitbreken staan. We willen dat graag met u delen.
Wie ooit heeft overwogen om aandelen in de grondstoffensector te kopen, zal na het zien van de volgende grafiek snel overtuigd raken.
Een simpele en oh zo krachtige grafiek, geeft de verhouding weer tussen aandelen en grondstoffen.
De dalen in de grafiek, zijn de momenten waarop grondstoffen achterbleven bij de sterk gestegen aandelenkoersen. In de jaren ’70 daalden de aandelenkoersen als gevolg van de beslissing van Nixon om de dollar los te koppelen van goud. We hebben de Internetcrisis gehad en als laatste de start van de financiële crisis in 2008.
Na ieder moment dat de aandelenkoersen tot grote hoogte werden gedreven, volgde er een correctie en stegen de grondstoffenprijzen.
We zitten nog in het dal van grondstoffen en de aandelenkoersen schieten door het dak. Het is wachten op de correctie…
Die correctie komt er! Het is nog niet te bepalen wanneer.
Maar dit is wel het moment om spotgoedkoop aandelen in de grondstoffensector te kopen.
De overgang naar een duurzame wereld is nu pas echt begonnen.
Naast lithium zal de vraag naar koper explosief gaan stijgen. Ook dit materiaal vindt zijn weg naar de elektrische auto.
Gemiddeld genomen gaat er 55 pond koper in een auto met een traditionele aandrijving. In een elektrische auto gaat meer dan drie keer zo veel koper! Het gaat dan om 165 pond per geproduceerde elektrische auto.
Dit is ongelooflijk! U ziet hier de productiegroei van de elektrische auto voor de komende decennia.
Door het toenemende gebruik van koper zal de vraag naar deze grondstof als een raket omhoog schieten. Eenvoudiger kunnen we het niet zeggen.
Dat geldt ook voor lithium!
De revoluties van elektrische auto’s en duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie en vele andere energiebronnen zullen de vraag naar lithium-ion batterijen enorm doen toenemen.
U ziet het om u heen; Zonnepanelen worden op grote schaal gebruikt en de vraag stijgt en stijgt. Maar zeker zo belangrijk is de opmars van de elektrische auto. Dat betekent dat de vraag naar lithium-batterijen nu al explosief aan het stijgen is.
De hoeveelheid giga fabrieken voor de productie van batterijen zal de komende jaren fors toenemen. Tesla is een bekend voorbeeld op dit gebied, maar het echte groeiverhaal speelt zich af in China.
Groei capaciteit giga fabrieken
Na lithium en koper, lijkt het te mooi om waar te zijn, hebben we een derde uitbraak die we kunnen verwachten: Uranium!
Op het moment van schrijven van dit bericht noteert ons uranium-aandeel vandaag +106%.
Ons uraniumbedrijf heeft de afgelopen 10 jaar dankbaar gebruik gemaakt van de malaise in de grondstoffensector om voor relatief weinig geld een aantal uraniumprojecten op te kopen, voor het overgrote deel gelegen in de VS.
Een groot deel van de projecten is geschikt voor een goedkope en efficiënte methode van uraniumwinning.
De onderneming is uitstekend gepositioneerd om van de uranium-opleving te profiteren.
Net zoals we nu bij olie zien, beïnvloedt het vraag-aanbod mechanisme momenteel de prijsfluctuaties. Een overaanbod drukte de prijs. Elk signaal dat de voorraden teruggedrongen worden, zorgt voor een opleving van de prijs.
Dat geldt nu ook voor uranium.
Een recent bericht zoals geplaatst op onze website: Uraniumproducenten hebben begin december een forse stijging doorgemaakt op de aandelenmarkten. Het Kazachstaanse staatsbedrijf Kazotomprom, ’s werelds grootste vervaardiger van uranium, heeft aangekondigd haar productie de komende drie jaar met 20% te beperken. Daarmee probeert het bedrijf iets te doen aan het overaanbod dat al enkele jaren op de uraniummarkten te vinden is. Dit is het tweede grote nieuws aan de aanbodzijde van de uraniummarkt. Recent besloot de Canadese producent Cameco al de productie bij haar grote McArthur River mijn te staken voor een periode van 10 maanden.
Uranium heeft de afgelopen jaren in het verdomhoekje gezeten. Zeker na de ramp in het Japanse Fukushima in 2011. Het opwekken van kernenergie nam in de jaren erna wereldwijd af.
Maar daar lijkt nu verandering in te komen!
Kernenergie wordt steeds meer gezien als alternatief voor de vervuilende olie en vervult een brugfunctie tussen zwarte naar groene energie.
Dat kost even tijd, maar dat betekent wel dat u nu spotgoedkoop koopt (vaak onder de dollar!) en alleen maar hoeft te wachten op de uitbraak.
Honderden procenten winst zijn dan echt geen sprookje.
Op het Internetplatform Futurism.com was onlangs een interessant artikel te lezen. De strekking van het verhaal: naast uranium als bron voor nucleaire energie, kan uranium gebruikt gaan worden als grondstof voor medicijnen tegen kanker en als vervanger voor plastic.
Dit kan een nog grotere doorbraak betekenen voor uranium!
Lees hier het volledige artikel.
Bent u klaar voor het aanleggen van een grondstoffenportefeuille? De winsten kunnen honderden procenten zijn. Maar, deze vorm van beleggen heeft zeker een speculatieve kant. Onthoud dat goed! Echter, de signalen staan op groen en de koersen staan zo laag, dat er alleen nog maar winst gemaakt kan worden in onze ogen.
U kunt vandaag een abonnement voor drie maanden afsluiten om te kijken of de complete grondstoffenportefeuille u bevalt. Voor een periode van drie maanden betaalt u €47,50.
Wie zich vandaag inschrijft, krijgt er gelijk 3 maanden extra abonnement bij, zodat u voor de komende 6 maanden slechts €47,50 betaalt.
Dat is toch mooi 50% korting.
Is het moment aangebroken voor u om samen met ons het grondstoffenavontuur aan te gaan? De portfolio bevat momenteel 22 veelbelovende goud-, zilver- en grondstofaandelen.
Klik hier om u te abonneren.
We heten u graag van harte welkom en wensen u alvast fijne feestdagen
Met vriendelijke groet,
Grondstoffenteam BeleggersPlaats