ATTENTIE: Koop zilver! – Koop zilver!

Nieuwsbrief Slimme Grondstofaandelen

Vorige week kregen we veel reacties op mijn nieuwsbrief, waarin ik onze lezers wees op de kansen die zilveraandelen ons bieden. Voor wie het gemist heeft, stuur ik nog één keer deze bijzondere boodschap. Lees dit beslist is mijn advies! U kunt nu nog één keer voor het luttele bedrag van €14,50 profiteren van al onze services en u krijgt inzage in de complete goud-, zilver- en grondstoffenportefeuille.


ATTENTIE! ** ATTENTIE ** ATTENTIE

Staat zilver op uitbreken?

Lees waarom zilver meer kansen biedt dan goud

  

 
Vorige week wees ik onze lezers op een belangrijk gegeven: ZILVER! Wie deze aankondiging heeft gemist, moet beslist onderstaande nog eens lezen: Zilver is nu de beleggingskans!

Waarom zilver?

Het antwoord hierop geef ik u graag in deze speciale editie.

Wanneer de onzekerheid in de markt weer de kop opsteekt, zullen edelmetalen gezien worden als veilige haven. Alleen om die simpele reden zou iedere slimme belegger een mandje met edelmetalen moeten aanleggen. Overigens is het beleggen in edelmetalen een wetenschap op zich, maar terug naar de zaak.

 

Zilver als grondstof

Zilver wordt altijd als tweede genoemd na goud. Toch is dat onder de huidige omstandigheden niet terecht. Zilver kan ons dit jaar nog op flinke winsten zetten die hoger kunnen uitkomen dan met goud.

Er is één groot verschil: Zilver wordt meer als grondstof beschouwd dan goud.

Zilver is in feite ook geld en wordt gebruikt bij het vervaardigen van sieraden, maar zilver kent ook aanzienlijk nuttigere toepassen dan bijvoorbeeld goud.

SlimmeGrondstofAandelenZilver heeft van alle (edel)metalen de laagste overgangsweerstand en is de beste geleider van elektriciteit. Het wordt dan ook veel toegepast in elektrische contacten voor moederborden en printplaten.

Zilver is van alle metalen de beste warmtegeleider en heeft de hoogste optische reflectie van zichtbaar licht. Om die reden wordt zilver gebruikt voor de productie van hoogwaardige spiegels voor bv. de ruimtevaart of de medische sector.

Een andere eigenschap van zilver die binnen de medische wereld veel wordt toegepast, is de natuurlijke resistentie tegen microben. Veel medische instrumenten worden van zilver vervaardigd en het edelmetaal werd eeuwenlang als een soort antibacterieel middel gebruikt. Met de intrede van antibiotica verdween deze toepassing naar de achtergrond, maar door de toenemende resistentie voor antibiotica wordt zilver weer populair als desinfectiemiddel.

De toepassingen van zilver als grondstof wordt gebruikt bij het vervaardigen van onder andere: 

 • Medische instrumenten
 • Batterijen voor elektrische auto’s (!)
 • Zonnepanelen
 • LCD schermen
 • Computerchips
 • Smartphones

Alleen al de enorme potentie door de opkomst van groene energie, elektrische auto’s en het groeiende gebruik van smartphones liggen hier enorme kansen.

Alleen al om die reden zou ik adviseren altijd een mandje zilveraandelen te kopen.

 

Zilver als speculatie-instrument

Een tweede belangrijke reden is het hele mechanisme achter het speculeren met zilver. Hier geldt wel een belangrijk uitgangspunt: De zilvermarkt verschilt van de goudmarkt, juist vanwege het feit dat zilver naast een edelmetaal ook een industrieel metaal is zoals hiervoor behandeld.

Dat maakt de zaak wel complexer, omdat het niet altijd duidelijk is wie in de zilvermarkt domineert.

Naast de beleggers en de grote industriële gebruikers van zilver bestaat er een invloedrijke groep speculanten. Vooral de grote hedge fondsen kunnen door long of short te gaan de prijsbewegingen versterken. Gaat het goed met zilver, dan zullen ze de prijs nog verder omhoog drijven.
 

Even samenvattend: Zilver is een veilige haven in onzekere tijden, zilver kent industriële toepassingen (meer dan goud!) in snel groeiende markten en de prijs van zilver zal nog harder gaan stijgen onder invloed van de grote hedge fondsen.

 

Verwachting van een enorme prijsexplosie nog niet door iedereen voorzien

Dat de grote fondsen een belangrijke rol hebben is wel duidelijk, maar nog maar weinig analisten maken melding van een enorme stijging van de zilverprijs die ons te wachten staat. Vele malen groter dan tot nu wordt aangenomen.

Dat de prijs met een hele grote kans gaat stijgen is voor velen wel duidelijk, maar de prijs van zilver kan helemaal door het dak gaan.

De hiervoor genoemde fondsen bestuderen de zilvermarkt tot op de draad. Zo kunnen ze voortijdig long gaan en de markt zal nog harder gaan stijgen. Ze kennen de markt van haver tot gort. Maar achter de schermen staat een groep fondsbeheerders klaar die de zaak niet inhoudelijk benaderen, maar puur speculatief.

SlimmeGrondstofAandelenZe cirkelen als gieren boven de markt en helpen de prooi aan een snellere dood door massaal short te gaan op zilver. Afgelopen jaren zijn er door verschillende partijen (de gieren) zo’n 100.000 short contracten afgesloten. Futures contracten dus.

De basis voor deze contracten is bij lange na niet gedekt door voldoende fysiek zilver. De omvangrijke groep short traders zal in grote problemen komen wanneer hun verwachting niet uitkomt (en de prooi blijft leven). Als zilver verder gaat stijgen, en die kans is heel groot, kunnen ze niet aan hun verplichtingen voldoen wanneer de tegenpartij hun zilver opvraagt.
 

De short traders kunnen alleen maar leveren aan hogere prijzen en prijzen zullen alleen maar harder stijgen naarmate er minder fysiek zilver voor levering beschikbaar is. Eerder hebben we vastgesteld dat de beschikbare hoeveelheid fysiek zilver nooit voldoende is om het papieren zilver te dekken. Future contracten zijn in feite alleen maar een papieren verplichting. Het gevolg: Een prijsexplosie van zilver!

  

Mijn advies aan u

We hebben kunnen vaststellen dat zilver als industriële grondstof in groeiende markten alleen maar kan gaan stijgen.

De grote fondsbeheerders zullen de prijs nog verder opdrijven wanneer zij steeds meer long gaan op zilver. Maar zilver als speculatie instrument kan de prijs pas echt doen exploderen wanneer de short traders, hun tegenpartij dus, het nakijken hebben als de prijs verder stijgt.

Er zal nooit voldoende fysiek zilver zijn om deze papieren contracten te dekken.

Mijn advies: Koop nu zilver!

Ik heb u in een niet al te technisch verhaal proberen uit te leggen waar de kansen liggen wanneer u gaat beleggen in zilver.

Mijn grondstoffenportefeuille bevat een aantal kansrijke zilveraandelen. In overleg met mijn uitgever mag ik u deze eenmalig ter beschikking stellen tegen een wel heel lage instapprijs van slechts €14,50.

 

U betaalt nu slechts €14,50 waarmee u recht heeft op al onze services!

Als u nu een abonnement voor slechts €14,50 afsluit, dan kunt u voor een periode van drie maanden gebruik maken van al onze services en krijgt u direct inzage in mijn complete grondstoffenportefeuille.

Mijn aandelenportfolio is gekoppeld aan de beurzen. Dat is een service die we graag bieden, maar ik ga nog een flinke stap verder:

Als enige uitgever van financiële nieuwsbrieven in Nederland en België kunt u op onze website uw eigen persoonlijke portefeuille inrichten en deze in de tijd volgen. Met daarin alle actuele resultaten en rendementen. Dit is uniek!

 

Even op een rij, wat u voor €14,50 krijgt:

 1. Direct toegang tot de complete actuele aandelenportefeuille
   
 2. Resultaten zijn gekoppeld aan de beurzen
   
 3. U kunt uw eigen portefeuille inrichten en live volgen!
   
 4. Toegang tot alle handige tips en informatie op onze website
   
 5. U krijgt alle nieuwsbrieven en toegang tot ALLE bedrijfsanalyses van de complete portfolio
   
 6. Niet goed geld terug garantie!
   

600_button_3_maanden_voor_14_50.jpg 

 

Niet goed, geld terug

Als het abonnement op Slimme Grondstof Aandelen u niet bevalt, is een berichtje naar onze klantenservice voldoende om uw abonnement stop te zetten.

Bent u tevreden, dan hoeft u niets te doen. Het abonnement wordt dan na die 3 maanden automatisch verlengd voor de prijs van €47,50 per kwartaal.

Bent u niet tevreden, dan zegt u het abonnement op en krijgt u, indien gewenst, het niet verbruikte gedeelte van uw abonnement terug. U kunt uw abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement! 

  

600_button_abonneer_hier.gif 
  

 

  

Succes met beleggen,300_peter_havik_foto.jpg
150_peter_havik.jpg
Peter Havik
 

SlimmeGrondstofAandelen